RadioVisie

  • .
    .

Vlamingen geven àlles voor De Warmste Week (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

17.518.153 euro en 11.776 uur vrijwilligerswerk voor 2.088 goede doelen

De Warmste Week 2019 zit erop. Nooit heeft Vlaanderen zich zó geëngageerd en betrokken getoond voor de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen. In totaal werden er 13.582 acties georganiseerd voor 2.088 goede doelen – dat zijn gemiddeld 45 acties per Vlaamse gemeente. 

Vaak worden ze opgezet door een heleboel mensen samen: vrienden, collega’s, de jeugdbeweging of de sportclub. Uit navraag blijkt dat er in totaal meer dan 230.000 mensen zich samen hebben ingezet om geld in te zamelen. Naast alle acties in Vlaanderen en lopers werden er massaal veel sms’jes gestuurd, Vlammetjes gedragen, cadeautjes ingepakt met het Warmste inpakpapier, en nog zo veel meer. Zo heeft één op vijf Vlamingen op een of andere manier een goed doel gesteund.  

De Warmste Week zet mensen in beweging voor het goede doel dat zij belangrijk vinden – ook letterlijk. Voor de vijfde keer bracht de Warmathon duizenden mensen op de been om hun solidariteit sportief te vieren. In Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen was er een recordopkomst van 52.907 personen die rondjes liepen voor hun goede doel. Daarmee is de Warmathon het grootste, meest solidaire loopevenement van het jaar. In totaal werd er via de Warmathon 717.274 euro bij elkaar gelopen, verdeeld over alle verschillende goede doelen.

Nieuw: vrijwilligen voor De Warmste Week

Je kon dit jaar niet alleen geld, maar ook je tijd schenken aan een goed doel. In december hebben 261 vzw’s vrijwilligersprojecten opgezet in het kader van De Warmste Week. Daarbij hebben 2.617 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken in de dagelijkse werking van een goed doel. In december was dat goed voor 130 vrijwilligers per dag die zo hebben bijgedragen aan het zinvol werk van deze organisaties. In totaal zorgde De Warmste Week voor 11.776 uur vrijwilligerswerk bij deze vzw’s.

Floris Nieuwdorp, coördinator De Warmste Week: “Het is hartverwarmend om te zien hoe Vlaanderen echt àlles heeft gegeven voor de goede doelen die hen raken. Door samen acties te organiseren, door massaal mee te lopen met de Warmathon én door zich – voor het eerst – ook zelf in te zetten als vrijwilliger voor De Warmste Week. Al deze mensen verdienen ons respect, onze waardering en bewondering.”

De Warmste Week leeft een heel jaar door

De komende weken betaalt de Koning Boudewijnstichting al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen. Met deze fondsen kunnen de verschillende vzw’s hun belangrijk werk voortzetten en werkt De Warmste Week een heel jaar door in de samenleving.

Gerrit Rauws, directeur Koning Boudewijnstichting: “De Warmste Week biedt de Vlaamse verenigingen extra zichtbaarheid, erkenning en middelen. Na zeven jaar beginnen de verenigingen daar echt op te rekenen, maar het democratisch en dynamische karakter van De Warmste Week houdt de verenigingen ook scherp. De morele en financiële steun moeten elk jaar opnieuw worden verdiend. Niemand kan op zijn lauweren rusten.”

Ook het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk ondersteunde alle goede doelen bij het opzetten van vrijwilligersprojecten. Eva Hambach, directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk: “De Warmste Week heeft niet enkel het begrip ‘Vrijwilligen’ gelanceerd, maar zette zo veel mensen aan om het effectief ook te gaan doen. Dat dit enthousiasme bij zowel organisaties als bij vrijwilligers blijft nazinderen staat vast.”

Verbindende mediaweek

Dit jaar was de solidariteitsactie meer dan ooit te volgen op alle VRT-netten. Op radio, tv en online kreeg iedereen een week lang positieve verhalen te horen van engagement, van hoop, van troost en veerkracht. Zo maakte Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel, Klara, Eén, Canvas, Ketnet, Sporza en VRT NWS er een unieke, verbindende mediaweek van die nog lang zal nazinderen.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

StuBru zorgt voor de soundtrack bij De Warmste Week

Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien verzoekplaten voor het goede doel Over Lees verder

‘Warmste Week’ lanceerde editie 5 van de ‘Warmathon’

De Warmste Week is al langer niet enkel meer het exclusieve domein van Studio Brussel, Lees verder

Studio Brussel en Kortrijk samen voor De Warmste Week

Vandaag vinden alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun Lees verder

Nog 100 dagen tot ‘De Warmste Week’ (video)

Vanochtend werd op de VRT het startschot gegeven voor de zesde editie van ‘De Warmste Lees verder

De Warmste Week: recordaantal VZW’s

Heb je een Rode Neus van de kou, dan is er nog altijd de Warmste Lees verder

‘De Warmste Week’ nu ook met ‘Lego-motief’

Logo’s! De meest iconische zijn deze die nooit of nauwelijks veranderen. Althans, zo lijkt het Lees verder

StuBru: De Motiveter van de ‘Warmste Week’

Geen ‘Warmste Week’ van Studio Brussel zonder de Warmathon. Ook nu weer kan iedereen al lopend, stappend of Lees verder

In oktober trekt Klara alle registers open

Klara heeft heel wat te bieden in oktober: Klara Live, The Original Soundtrack, Nachtbaders, nieuwe Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx