RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Vlaanderen strijdt mee voor NTR Podcastprijs 2018

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Uit een recordaantal van 45 inzendingen zijn de genomineerden voor de NTR Podcastprijs 2018 bekend gemaakt. De aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers uit de Lage Landen wordt op 2 september aanstaande uitgereikt. De genomineerde programma’s zijn te beluisteren in Radio Doc (NTR/VPRO) op de zondagen 29 juli & 5, 12, 19 en 26 augustus om 21:00 uur op NPO Radio 1.

Dit jaar zijn er vier genomineerden uit Vlaanderen en acht uit Nederland. Opvallend is het aantal onderzoeksjournalistieke podcasts. Over bitcoin, over privacy- en inzendingen die de maatschappelijke betrokkenheid van de makers tonen met producties over eenzaamheid onder ouderen, over het sociaal kredietsysteem in China en de export van tweedehands kleding.

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties de eerste en tweede prijs in de wacht slepen. Daarnaast is er ook nu weer een Publieksprijs. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt eveneens op 2 september deze onderscheiding. Alle genomineerden zijn te beluisteren via Soundcloud en op de Facebookpagina van de NTR Podcastprijs. Meer informatie vind je op NRT Podcastprijs 2018.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx