RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Vlaanderen toont zich solidair met Syrië Turkije 12-12 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De gezamenlijke solidariteitsactie van 12 Vlaamse landelijke radiozenders voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije werd maandagavond succesvol afgesloten. De grote gezamenlijke dag van alle landelijke radiospelers deed het al eerder ingezamelde bedrag intussen oplopen tot 11,6 miljoen euro.

Al is dit een voorlopige stand. De drie mediahuizen zeggen niet hoeveel de speciale radiodag zelf opbracht. Heel wat mensen engageerden zich om geld over te schrijven, dat zal in de loop van de week nog toekomen. Ook de mediagroepen blijven de komende weken oproepen om te doneren.

Radiodag én meer

Op maandag 6 maart, exact een maand na de eerste aardbeving, bundelden twaalf Vlaamse radiozenders de krachten. Onder het motto ‘People help the people’ draaiden Radio 1, Radio2, Radio2 BeneBene, Klara, Studio Brussel en MNM (VRT), Qmusic, Joe en Willy (DPG Media), NRJ (Play Media), Nostalgie en Nostalgie+ (Mediahuis) een hele dag op verzoek. Allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om de slachtoffers in Syrië en Turkije te helpen.

De radiodag kadert in een grotere campagne om Vlaanderen bewust te maken van de immense nood. Onder andere met spots op radio, televisie en online werd en wordt nog steeds opgeroepen om geld te donderen aan Syrië Turkije 12-12. Om Syrië Turkije 12-12 te steunen, maakten een dertigtal artiesten samen een eigen versie van ‘People Help the People’. 

Op VRT MAX krijg je een blik achter de schermen van de muziekopname. Nieuwsanker Fatma Taspinar, zelf van Turkse afkomst, praat daarin met de Artiesten voor 12-12 over hun engagement en met journalist Steven Decraene over de ramp. ‘People Help the People’ is vanaf vandaag, woensdag 8 maart, beschikbaar op de streamingdiensten. De opbrengst gaat integraal naar het Consortium 12-12.

Hulp blijft nog lang broodnodig

Wie de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije financieel wil steunen, kan dat ook de volgende dagen, weken en maanden nog via het Consortium 12-12. Doneren doe je op rekeningnummer BE 19 0000 0000 1212 of online via 1212.be. Alle hulp blijft nodig.

° Foto bovenaan: Anke Buckinx (Joe)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx