RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Vlaamse ‘Week van de digitale radio’ (audio)

Alle Vlaamse landelijke radiozenders nemen van 12 tot en met 16 november deel aan de ‘Week van de digitale radio’. Het initiatief wordt gesteund door Mediaminister Sven Gatz. Bedoeling is om radioluisterend Vlaanderen beter vertrouwd te maken met de voordelen van digitale radio.

Met de gezamenlijke campagne hoopt men dat de uitrol van DAB+ in een stroomversnelling raakt. Tijdens deze bijzondere week zullen alle landelijke omroepen, de vijf publieke VRT-zenders en de commerciële stations Qmusic, Joe en Nostalgie, ruime aandacht schenken aan de evolutie van FM naar digitale radio. Ook andere stations die nu reeds uitzenden via de digitale ether, zullen aandacht besteden aan DAB+.

Op initiatief van de minister werd de stuurgroep Digital Radio Vlaanderen opgericht, met de betrokken mediabedrijven, netwerkoperatoren en de overheid. De stuurgroep heeft de opdracht de uitrol van en overgang naar digitale radio in Vlaanderen op gang te brengen via campagnes, engagementen, concrete acties, afspraken met belangrijke medespelers als de retailsector en de autosector. Die laatste is van groot belang aangezien er erg veel in de auto naar de radio wordt geluisterd.

Stand van zaken 

Het huidige aanbod via DAB+ in Vlaanderen bestaat uit 25 zenders, waarvan er elf enkel digitaal uitzenden. Dit aantal kan binnen afzienbare tijd toenemen omdat naast de landelijke ook de commerciële netwerkradio’s digitaal zullen kunnen uitzenden. In september werd een nulmeting verricht om een stand van zaken op te maken. De resultaten zullen tijdens de ‘Week van de Digitale Radio’ bekend worden gemaakt en in diverse programma’s ook aan bod komen. Voor 2019 en 2021 werden nu reeds metingen voorzien om de groei op te volgen.

Minister Gatz beseft dat een doorgroei naar digitale radio een werk van meerdere jaren zal zijn: “Daarom zullen we een strak sensibiliseringsbeleid voeren om de uitrol te stimuleren. We zullen met onze partners uit de stuurgroep nog heel wat initiatieven uitwerken, zoals bijzondere acties rond de feestdagen en tijdens de komende Autosalons. Ook de organisatie van een ‘Dag van de digitale radio’ staat op het programma.”

De Vlaamse overheid voorziet dit jaar 200.000 euro voor de DAB+ uitrol.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Herman
Herman
9 oktober 2018 - 21:39 21:39

Digitale Radio sorry niks voor mij zal het ook nooit worden , lang leve analoog.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx