RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Vlaamse radiostations draaien solidair Editors

Ons land werd de voorbije dagen geteisterd door een ongeziene watersnood. Duizenden mensen werden door de ramp getroffen. Het Rode Kruis is er aanwezig en biedt de mensen opvang, bijstand en drinkwater. Ter ondersteuning is er vrijdag jongstleden een radiospot opgenomen. Die loopt op de nationale radiozenders en tevens verklaarden de leden van de VRRO zich bereid om die eveneens in hun programmering op te nemen.

Dinsdag 20 juli is er de dag van nationale rouw. Op de middag wordt er op de meeste radiostations in Vlaanderen een minuut stilte ingelast om de dodelijke slachtoffers te herdenken. Michel Vanderfeesten bestuurslid van de belangenvereniging VRRO lanceerde een oproep om meteen na het nieuws van 12:00 uur een liedje van Editors te spelen, het beklijvende ‘No Sound but the Wind’. Het gaat dan om de live-versie die op Rock Werchter werd opgenomen. De keuze viel op dit liedje omwille van de passende tekst en vooral de begintekst.

Alle radiostations -netwerken, lokale omroepen, maar ook internetzenders – die wensen mee te doen, kunnen zich alsnog aansluiten bij dit moment van solidariteit. Radiomaker Bart Verstraete van FM Gold sprak een begeleidende tekst in die op de intro werd gekleefd. Downloaden kan hier.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
21 juli 2021 - 09:57 09:57

Wat draaiden de Franstalige radiostations om 12 uur ???

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx