RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Vlaamse overheid moet RadioRand schadeloos stellen

De Raad van State heeft beslist dat de Vlaamse overheid een schadevergoeding van 13.735,75 euro, plus de gerechtelijke intresten, moet betalen aan de vzw Noordwestrand, de exploitant van de lokale RadioRand in het Pajottenland.

Een en ander is nog een uitloper van de jarenlange procedures die deze vzw tegen de Vlaamse overheid voerde met als inzet het lokale frequentiepakket 19 (Asse 106.4, Dilbeek 105.9 en Gooik 103.9). Die procedureslag werd in februari 2021 door de Raad van State in het voordeel van de vzw beslecht.

Overigens vroeg de lokale radio initieel een schadevergoeding van 82.055,35 euro (exclusief intresten), waarbij die onder meer ook de – “conservatief geschatte” – gederfde reclame-inkomsten in rekening bracht voor de bijna 3,5 jaar dat de vzw niet kon uitzenden. Maar die hoge claim werd door de Raad van State afgedaan als “niet ernstig”.

De Vlaamse overheid erkende niettemin dat de vzw recht had op een schadeloosstelling, maar wilde oorspronkelijk niet verder gaan dan 4.810,75 euro. Uiteindelijk stemde de Raad van State in met een vergoeding voor de periode tussen april 2019 en december 2020. Het volledige arrest kun je hier nalezen.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx