RadioVisie

  • .
    .

Vlaamse Nostalgie+ officieel gestart (maar veel vragen blijven)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gisteren, maandag 17 mei om 16:00 uur was het zover: met ‘The Chain’ van Fleetwood Mac, een eigen keuze van Leen Demaré, werd Nostalgie+ officieel ingezet. Het nieuwe station, het oudere broertje van Nostalgie, is enkel digitaal te beluisteren via DAB+ (blok 11A) en online. Attente luisteraars hadden het station al vrijdagnamiddag opgemerkt op de mux Vlaanderen1.

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle mocht tijdens de openingsshow het lintje digitaal knippen, ook al valt hij zelf met zijn 38 jaar een beetje buiten de eigenlijke doelgroep van de nieuwe zender. De nieuwe digitale radio is immers bedoeld voor “rijpere en wijzere mannen en vrouwen die voluit willen genieten van hun wilde haren en de muzikale kleppers uit hun wilde jaren”.

Leen Demaré en Dominique Crommen ontvingen tijdens de openingsshow Erik Van Looy, Walter Grootaers, Jan Verheyen en Jan Leyers, allemaal late vijftigers of jonge zestigers.

Managing Director Radio Tom Klerkx: “Met Nostalgie+ bevestigen we onze ambitie als radiogroep en bouwen we verder op onze forse groei, ook digitaal. Nostalgie+, met als baseline Your Golden Years, wordt goed gemaakte radio met de ingrediënten van vroeger en de smaak van nu.”

Anders dan gelijkaardige zenders wordt Nostalgie+ veel meer dan een puur non-stop kanaal. Althans, dat beweren ze, want – toch wel opvallend – er worden momenteel nog steeds geen presentatoren op de blokken gekleefd.

Music Director Dominique Crommen beperkt zich tot enkele algemene ‘highlights’ uit de programmering: “Met Nostalgie+ volgen we het ritme van je dag, met goed verteerbare classics tijdens de zogenaamde ‘actieve’ uren, ’s avonds zoeken we de verdieping met programma’s als 70s@7 en 80s@8. Ook stellen we in onze ‘Story’ een artiest centraal die de Golden Years meebepaald heeft. Zo starten we maandag met The ABBA Story.”

Op vrijdag- en zaterdagavonden kan je luisteren naar The Soul & Disco Show. Op zaterdag en zondag is er van 10:00 tot 12:00 uur telkens een Top 30 van een iconisch jaartal uit The Golden Years. 

En dus blijven we zitten met de voorlopig onbeantwoorde vraag: krijgt Nostalgie+ nu wel of geen gepresenteerde programma’s? Of blijft het, in tegenstelling tot de wel gepresenteerde Waalse Nostalgie+, toch het zoveelste veredelde non-stopproduct?

Ook muzikaal lijkt de Vlaamse Nostalgie+ zich merkelijk jonger te profileren dan de Waalse versie, waar de klemtoon veel meer op de jaren ’60 ligt, met ook ’50s en ’70s, maar weinig of geen jaren ‘80s. Plus kiezen de Walen ook heel veel Franstalige liedjes, waar de Vlaamse nog maar eens de intussen afgezaagde schuif van de Engelstalige classic rock opentrekt, zonder enige connectie met ‘classic Vlaams’.

Misschien moet Minerva toch maar eens een crowdfunding doen om zichzelf te promoveren naar de landelijke DAB+?


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

13 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Erwin Halmans
Erwin Halmans
31 mei 2021 - 12:34 12:34

Ik vind het echt een prima zender . Zeker als ik het vergelijk met die rommel die we
hier in Nederland hebben. Ook Joe en Stadsradio Vlaanderen zijn prima.
Ik luister ook veel naar de normale Nostalgie.

Ronny Buys
Ronny Buys
23 mei 2021 - 11:41 11:41

Ipv je te ergeren aan Nostalgie + kan je beter luisteren naar Radio 19. Wel enkel via internet maar wel muziek uit de jaren 50,60,70 en een vleugje 80. En dit altijd zonder!!! reclame.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
18 mei 2021 - 20:17 20:17

Aan de paar reacties te zien, is er toch geen al te lovend commentaar op de start van de nieuwe Nostalgie + in Vlaanderen.
Als oldieszender moet je er wel voor zorgen dat de periodes tussen pakweg de jaren vijftig en het eind van de jaren 80 in alle genres aanwezig zijn in je playlist, niet alléén de hits maar ook goeie zelfs onbekende platen die net een meerwaarde zouden moeten betekenen.Als het is om je niet suf te moeten zoeken en zodanig de reeds bestaande muziekbestanden te gebruiken die in de dagdagelijkse programmering van de normale Nostalgie gebruikt worden met de nadruk op de jaren 80…. dan zijn ze niet goed bezig !
De uitzendingen van de Franstalige Nostalgie + , waar ook gesproken programma’s aan te pas komen, zijn naar mijn bescheiden mening best wel te pruimen….

Jan D.M.
Jan D.M.
18 mei 2021 - 17:41 17:41

Ze mogen er bij Nostalgie toch de Veronica Top 40 uit de jaren 60 eens bijnemen. Ook de Vlaamse hits uit die periode komen nooit aan bod.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Jan D.M.
Bart Dewil
Bart Dewil
18 mei 2021 - 11:43 11:43

Ik begrijp werkelijk niet waarom ze er de jaren 80 hebben bijgenomen. Er is wel 70s@7 en 80s@8; maar geen 60s@6? Onbegrijpelijk.

Rob
Rob
18 mei 2021 - 09:52 09:52

ik heb de moeite genomen om af te stemmen maar heb al vrij snel definitief afgehaakt. Absoluut niet mijn ding qua format.

Herman B
Herman B
18 mei 2021 - 08:43 08:43

Na enkele dagen luisteren heb ik de indruk dat er vooral veel tweede- en derdeklassemuziek uit de vermelde decennia wordt gespeeld. Het is wel eens leuk om een minder bekend nummer te horen, maar het is tekenend als de 60-70-80-muziek op Radio Nostalgie zelf beter te smaken is dan die op Nostalgie+.

Als ik dan vergelijk met Yesterdayland, dan steekt deze laatste er met kop en schouder bovenuit. Jammer dat die niet meer op DAB+ zitten. Maar gelukkig werkt 4G in de auto uitstekend en kan ik DAB+ gewoon links laten liggen.

PVM
PVM
19 mei 2021 - 12:00 12:00
Antwoord aan  Herman B

Yesterdayland is inderdaad toch stukken beter. Zou echt leuk zijn als die terug op DAB+ zouden komen. Internet is voor mij moeilijk in de wagen!

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
21 mei 2021 - 11:54 11:54
Antwoord aan  Herman B

Tweede en derdeklassemuziek, luisterde vandaag (21/05) tussen pakweg 9u40 en 11u30
en vond het een aardige mix van pop,rock en soul met ook artiesten uit de jaren 60 zoals
Little Peggy March,Barry Ryan, The Shangrilas, Buddy Holly wat wil je nog meer ??
Persoonlijk blijf ik het wel jammer vinden dat ze de jaren 50 negeren, zoals de beginjaren
van de rock n’roll, de crooners de doowop etc….
Herman, gun ze dus nog even tijd om zich te bewijzen, binnen een paar weken/maanden
zien wij dan wel of ze een meerwaarde op DAB+ zullen zijn of niet !

Herman B
Herman B
23 mei 2021 - 14:03 14:03
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Ik heb gisteren nog eens geluisterd en moet toegeven dat het alvast lijkt alsof ze hier hebben meegelezen en hun afspeellijst hebben aangepast. I
k geef ze dus voorlopig het voordeel van de twijfel, maar hoop dat ze dan toch naar voltijds geprogrammeerde programma’s zullen overschakelen (al is dat financieel waarschijnlijk niet haalbaar).

INDI
INDI
24 mei 2021 - 19:40 19:40
Antwoord aan  Herman B

Wat gepresenteerde programma’s betreft denk ik dat ze nog even de kat uit de boom zullen kijken. Als (sub)station te groots uitpakken om het dan nadien misschien niet vol te houden met je programmatie zou ook geen goede reclame zijn. Nostalgie heeft ook geen 25 presenatoren aan boord die zich meteen kunnen splitsen tussen de 2 zenders.
Zoals het er nu voor staat zou ik eerder programma’s via voice track verwachten als tussenstap.

PVM
PVM
17 mei 2021 - 22:43 22:43

Ik vind (voorlopig?) ook geen enkele site met hun programmering. Er zitten al te veel non stop zenders op DAB+, dus hoop ik echt dat er gepresenteerde programma’s zijn. Moest Minerva op DAB+ zitten, denk ik dat ze er een hele schare luisteraars zouden bijkrijgen. Zou dus een leuk idee zijn om de directie te overhalen om een crouwdfunding te doen!

Davy
Davy
17 mei 2021 - 19:15 19:15

In de openingsshow hoorde ik dat de avondblokken 70’s @ 7 en 80’s @ 8 gepresenteerd zullen worden door Johan Henneman (19-21 uur); en daarna nog relaxen met Leen Demaré van 21 tot middernacht.

Don`t copy text!
13
0
Deel hier gerust uw gedachtenx