fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Vlaamse muziek’kompas’ wijst naar Diksmuide

MENTV en Radio Kompas slaan handen in elkaar voor live opname van Vlaamse Top 10

‘Spel zonder Grenzen’, ‘Fata Morgana’ en ‘Tien om te Zien’. Wat hebben ze gemeen, behalve een belletje laten rinkelen in menig hoofd en spontaan een diepe zucht van herkenning ontlokken? Het zijn allemaal (zomerse) tv-programma’s die vele duizenden mensen op de been brachten. 

Waar zijn ze gebleven? Het is een logische vraag. De redenen waarom dit soort programma’s zijn afgevoerd, zijn divers, maar helemaal verdwenen is dat (muzikale) massaspektakel niet. Volgende week – maandag 8 juli – herleven de tijden van weleer in… de West-Vlaamse ‘boterstad’ Diksmuide. Off all places…  

Net daar, op het Marktplein, maakt MENTTV voor de derde keer opnames van de ‘Vlaamse Top 10’ (vanaf 19:00 uur). Daarbij wordt op geen camera, artiest en/of navenante inspanning gekeken. Vorig jaar lokte het spektakel ruim vijfduizend toeschouwers. Maar er is meer… want Radio Kompas, inmiddels één van de oudste lokale stations in het land, zorgt voor een serieuze omkadering.

De lokale zender die een thuismatch speelt, opent de studiodeuren (IJzerlaan 50, boven het Matrassenhuis) al om 10:00 uur voor één langgerekte uitzending. Om de dag extra ‘couleur locale’ te geven, wordt uitsluitend Nederlandstalige muziek gedraaid, beginnend om 08:00 uur. Tussen 10:00 en 19:00 uur, gaan alle programma’s live.

In de namiddag komen heel wat van de optredende artiesten langs voor interviews. En er zit schoon en proper volk tussen. Wat dacht u van bijvoorbeeld van Marjan Berger, Dennie Christian, Lisa del Bo, Sergio, Wendy van Wanten en Frank Galan? Om maar drie zingende dames en drie heren te noemen. 

Niet enkel de BV’s mogen het pand betreden, iedereen is heel de dag welkom in de gastenstudio. Stefaan Vandekerkhove (ex Kuurnse Lokale Omroep) interviewt de artiesten, terwijl Kompas-collega’s Annelore Vanhooren, Dominique Remaut en Benny Vandewalle zorgen voor ondersteund en omkadering. Ook Serge Haderman, tegenwoordig aan het werk bij Stadsradio Vlaanderen, komt langs.

Het gebeuren gaat door met de steun van ‘Vlaanderen Feest’, de stad Diksmuide en Radio Kompas. Met deze laatste wordt trouwens al voor de derde keer samengewerkt. (TB)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 505: Extra Gold, reclame en Radio gaga (video)

Gestorven in 2003 en toch zit nog geen spatje sleet op op deze radiomaker! Corona-crisis Lees verder

Kicken op radio en zo – 81

Waarom de NTR beter kan stoppen met Dream School Wat?! Gaat Kicken zich ineens in Lees verder

Het radiodagboek van 22 mei – 143 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2010: Norkring sluit eerste selectieprocedure af

Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei Lees verder

Het radiodagboek van 20 mei – 141 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Spin-off van ‘Thuis’ exclusief op de radio

Voor alle fans die hun dagelijkse fictiereeks niet willen missen tot na de zomer, heeft Lees verder

Blad 498: Radio 2, Radio Gator, Radio Minerva en TROS FM (video)

Als er dan toch moet worden gestemd, dan liefst zo snel mogelijk en op een Lees verder

Het radiodagboek van 17 mei (138)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in lokale radio, tv
Het radiodagboek van 4 juli – 185 (audio)

TROS FM nu ook vanuit Hamme (de foto’s)

Plaatje maar weer – 55 (video)

2004: Een Antwerpse radio zonder Keizer (audio)

PROS: Hongerigen spijzen, dorstigen laven

Het radiodagboek van 2 juli – 183 (audio)

Sluiten