RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Vlaamse feestdag bij VRT radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Veel muziek en artiesten van bij ons

Op 11 juli viert Vlaanderen feest, en de VRT viert mee. De diverse radiokanalen van de openbare omroep besteden daarom heel wat aandacht aan Vlaamse muziek en het beste wat Vlaanderen en Brussel te bieden hebben. Klara, Radio 2, Radio 1, MNM en Studio Brussel zenden de hele dag lang muziek van Vlaamse makelij uit. 

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media: “De Vlaamse feestdag is de ideale gelegenheid voor de VRT om het beste wat Vlaanderen en Brussel te bieden hebben extra in de kijker te zetten. Met mooie initiatieven en veel muziek van eigen bodem wordt dit echt een groots feest, zelfs in coronatijden. Zo draagt de VRT bij tot de versterking van de Vlaamse samenleving en identiteit. Ik kijk alvast uit naar Vlaanderen feest op 11 juli!”

Radio 2: live sessies en een feestlied

Op zaterdag 11 juli trapt Radio 2 de feestelijkheden af met een live sessie van de artiesten die meewerkten aan het Vlaanderen Feest-lied: Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters zorgen om 11:00 uur voor muziek vanuit de Marconi Studio in Brussel, exclusief voor de bezoekers van de Radio 2-app.

De Grootste Familie heeft een jarenlange traditie om toe te leven naar de Vlaamse feestdag met een eigen lied. Dat is dit jaar niet anders. Daarom werd Wim Soutaer gevraagd om zijn hit ‘Allemaal’ aan te passen aan de huidige omstandigheden, en een nummer voor een coronaproof feest te schrijven. Om te tonen dat iedereen viert, vroeg Radio 2 aan verschillende generaties om mee te zingen. Het werden Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters.

Bene Bene 100′ en verrassingsoptredens

Ook de ‘Bene Bene 100’, (13:00-20:00 uur) staat op het programma, de lijst met de honderd populairste Vlaamse producties. Ook visueel te volgen. Een aantal artiesten zingen hun nummer immers op hun favoriete plek in Brussel. De videoclips, opgenomen in de hoofdstad, kan iedereen volgen in de Radio 2-app. Hiervoor wordt samengewerkt met Muntpunt, Brussels Philharmonic en Stad Brussel. Er wordt ook een verrassingsoptreden voorzien waarmee men wil bedanken die zich inzet(te) tijdens de coronacrisis. Ook via Radio 2 te zien.

Klara beslist het helemaal zelf

Klara wordt ter ere van de Vlaamse feestdag gekaapt door elf muzikanten van bij ons tijdens ’11 op 11’ (07:00-18:00 uur). Zij beslissen wat er die dag te horen zal zijn en ze gaan in gesprek met de presentatoren Clara De Decker (foto – links), Sieglinde Michiel (midden) en Mark Janssens (rechts). Met de muziek die hen raakt, inspireert en boeit. Met hun persoonlijke verhalen en gedachten.

MNM: de beste Vlaamse hits

MNM zet ter ere van de Vlaamse feestdag muzikanten en artiesten van eigen bodem extra in de kijker. Tijdens ‘MNM Rewind’ (07:00-10:00 uur) zijn de beste Vlaamse hits van 2000 tot nu te horen. ‘Het Beste van de MNM50’ (13:00-14:00 uur) staat in het teken van de grootste Vlaamse hits uit de MNM50.

Studio Brussel & Radio 1

Ook Studio Brussel schenkt tijdens de Vlaamse feestdag aandacht aan muziek van bij ons. Tijdens ‘De Tijdloze’ (07:00-10:00 uur) wordt alleen maar Vlaamse muziek gespeeld. Radio 1 zet de Vlaamse feestdag reeds in tijdens ‘De ochtend’ (07:00-09:00 uur), waarin verslag wordt uitgebracht van de festiviteiten en de toespraken. ‘Belpop’ (13:00-15:00 uur) staat twee uur lang in het teken van Vlaamse producties.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx