fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Vlaamse feestdag bij VRT radio

Veel muziek en artiesten van bij ons

Op 11 juli viert Vlaanderen feest, en de VRT viert mee. De diverse radiokanalen van de openbare omroep besteden daarom heel wat aandacht aan Vlaamse muziek en het beste wat Vlaanderen en Brussel te bieden hebben. Klara, Radio 2, Radio 1, MNM en Studio Brussel zenden de hele dag lang muziek van Vlaamse makelij uit. 

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media: “De Vlaamse feestdag is de ideale gelegenheid voor de VRT om het beste wat Vlaanderen en Brussel te bieden hebben extra in de kijker te zetten. Met mooie initiatieven en veel muziek van eigen bodem wordt dit echt een groots feest, zelfs in coronatijden. Zo draagt de VRT bij tot de versterking van de Vlaamse samenleving en identiteit. Ik kijk alvast uit naar Vlaanderen feest op 11 juli!”

Radio 2: live sessies en een feestlied

Op zaterdag 11 juli trapt Radio 2 de feestelijkheden af met een live sessie van de artiesten die meewerkten aan het Vlaanderen Feest-lied: Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters zorgen om 11:00 uur voor muziek vanuit de Marconi Studio in Brussel, exclusief voor de bezoekers van de Radio 2-app.

De Grootste Familie heeft een jarenlange traditie om toe te leven naar de Vlaamse feestdag met een eigen lied. Dat is dit jaar niet anders. Daarom werd Wim Soutaer gevraagd om zijn hit ‘Allemaal’ aan te passen aan de huidige omstandigheden, en een nummer voor een coronaproof feest te schrijven. Om te tonen dat iedereen viert, vroeg Radio 2 aan verschillende generaties om mee te zingen. Het werden Wim Soutaer, Willy Sommers, Brahim en Zita Wauters.

Bene Bene 100′ en verrassingsoptredens

Ook de ‘Bene Bene 100’, (13:00-20:00 uur) staat op het programma, de lijst met de honderd populairste Vlaamse producties. Ook visueel te volgen. Een aantal artiesten zingen hun nummer immers op hun favoriete plek in Brussel. De videoclips, opgenomen in de hoofdstad, kan iedereen volgen in de Radio 2-app. Hiervoor wordt samengewerkt met Muntpunt, Brussels Philharmonic en Stad Brussel. Er wordt ook een verrassingsoptreden voorzien waarmee men wil bedanken die zich inzet(te) tijdens de coronacrisis. Ook via Radio 2 te zien.

Klara beslist het helemaal zelf

Klara wordt ter ere van de Vlaamse feestdag gekaapt door elf muzikanten van bij ons tijdens ’11 op 11’ (07:00-18:00 uur). Zij beslissen wat er die dag te horen zal zijn en ze gaan in gesprek met de presentatoren Clara De Decker (foto – links), Sieglinde Michiel (midden) en Mark Janssens (rechts). Met de muziek die hen raakt, inspireert en boeit. Met hun persoonlijke verhalen en gedachten.

MNM: de beste Vlaamse hits

MNM zet ter ere van de Vlaamse feestdag muzikanten en artiesten van eigen bodem extra in de kijker. Tijdens ‘MNM Rewind’ (07:00-10:00 uur) zijn de beste Vlaamse hits van 2000 tot nu te horen. ‘Het Beste van de MNM50’ (13:00-14:00 uur) staat in het teken van de grootste Vlaamse hits uit de MNM50.

Studio Brussel & Radio 1

Ook Studio Brussel schenkt tijdens de Vlaamse feestdag aandacht aan muziek van bij ons. Tijdens ‘De Tijdloze’ (07:00-10:00 uur) wordt alleen maar Vlaamse muziek gespeeld. Radio 1 zet de Vlaamse feestdag reeds in tijdens ‘De ochtend’ (07:00-09:00 uur), waarin verslag wordt uitgebracht van de festiviteiten en de toespraken. ‘Belpop’ (13:00-15:00 uur) staat twee uur lang in het teken van Vlaamse producties.


TVV Sound

Meer over VRT Radio 2

Meer over VRT Radio 1

Meer over MNM

Meer over Studio Brussel

Meer over Klara

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Radio 2: ‘Allemaal’ voor de Vlaamse feestdag (video)

Radio 2 heeft een jarenlange traditie om elk jaar toe te leven naar de Vlaamse Lees verder

2011: Aangepaste vormgeving bij Studio Brussel

Alle toonaangevende radiostations ruilden inmiddels hun zomerse outfit voor een aangepaste herfst- en winter-inkadering. NRJ, Lees verder

Matt Berninger (The National) neemt StuBru (eventjes) over

Fans van Matt Berninger (foto bovenaan) – frontman van The National – kunnen in hun handen wrijven, Lees verder

StuBru: Eva & Max presenteren de vooravond

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid. Vanaf maandag 28 september keert Eva De Roo, na Lees verder

2008: Donna’s David wil naar StuBru

David Van Ooteghem mag niet overstappen naar de opvolger van Donna. Hij hoort niet thuis Lees verder

Vijf ex-collega’s helpen Studio Brussel uit de nood

Siska Schoeters, Otto-Jan Ham, Linde Merckpoel, Tomas De Soete en Vincent Byloo keren (even) terug Lees verder

StuBru: en toen was er enkel nog Fien

Toen de najaarsprogrammering van Studio Brussel van start ging - precies negen dagen geleden - Lees verder

Twee coronabesmettingen: Studio Brussel moet week in quarantaine

Alle medewerkers van Studio Brussel moeten een week lang in quarantaine na twee bevestigde coronabesmettingen, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in vrt
Het radiodagboek van 24 juni – 176 (audio)

Het radiodagboek van 23 juni – 175 (audio)

Blad 527: M4d Radio, Leen en Radio 1

2007: Politiek wil meer ‘Vlaamse’ muziek bij VRT

Blad 525: Vinyl, NRJ en rapportentijd (video)

Het radiodagboek van 19 juni – 171 (audio)

Sluiten