RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Vlaamse AudioLogger gelanceerd op Noord-Amerikaanse radiomarkt

Op de internationale radiosite Radio World dook een bijzonder publi-berichtje op dat onze aandacht trok. Tracy Johnson Media Group, gevestigd in San Diego, Californië, kondigt er voor Noord-Amerika de beschikbaarheid aan van AudioLogger, een onlangs geïntroduceerd softwareproduct dat kan worden gebruikt om “elk radiostation ter wereld” continu te monitoren.

Het bijzondere hier is dat die AudioLogger in Vlaanderen blijkt te zijn ontwikkeld, nog wel door een oude bekende: Alain Claes. We leerden Alain in een ver verleden kennen als de presentator van de BRT Top 30. Intussen werkt hij als ‘Hoofd Innovatie Radio’ al jaren achter de schermen voor de radiostations van DPG Media.

De nieuwe software werd ontwikkeld door Rute98, een naam die op Google enkel verwijst naar een logo op alainclaes.be. Volgens Johnson wordt de logger al gebruikt door zo’n 100 stations in de Verenigde Staten en Canada. AudioLogger is bedoeld om 24/7 de ‘competitie’ te monitoren, maar je kunt die audio achteraf ook op tientallen manieren bewerken, beheren, exporteren en delen, onder meer in de vorm van ‘airchecks’ en videopublicaties.

Johnson is de exclusieve verdeler voor Noord-Amerika en hij was naar eigen zeggen ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de app. Tracy Johnson en Alain Claes kennen elkaar al jaren als collega’s en opdrachtgever. AudioLogger draaide al een tijdje in bèta en kreeg nu een algemene release. De komende maanden zou het product ook vertegenwoordigers krijgen in andere delen van de wereld. Een abonnement op de dienst gaat van 9,99 tot 49,99 dollar per maand.

Wie meer wil weten over het wat en hoe van deze software, kan terecht op het eigen YouTube-kanaal van AudioLogger, dat twee weken geleden werd gelanceerd en intussen al 17 video’s bevat.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx