RadioVisie

  • .
    .

VK: The Times wordt ook Times Radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

The Times, één van de oudste Britse kranten – opgericht in 1785 – krijgt een eigen radiostation. Vanaf maandag 29 juni is… Times Radio te ontvangen op DAB en dit in grote delen van het Verenigd Koninkrijk. Het project moet de commerciële tegenhanger worden van BBC Radio 4. Om daar in te slagen, werken The Times en The Sunday Times samen met Wireless, eigenaar van onder meer Virgin Radio, Talksport en Talkradio. Wireless is eigendom van NewsCorp van Rupert Murdoch, de… eigenaar van de twee kranten.

The Times heeft een behoorlijke reputatie en had lange tijd op het vlak van kwaliteit weinig concurrentie. De krant heeft nog steeds behoorlijk wat invloed op het politieke vlak, al zijn sommigen evenwel de mening toegedaan dat eigenaar Rupert Murdoch, een té conservatieve koers vaart. In februari 2013 werden dagelijks 394.000 exemplarenverkocht. Marktleider Daily Telegraph verkoopt 541.000 exemplaren, voornamelijk dankzij een kortingsregeling voor 300.000 abonnees.

Grote namen moeten kwaliteit garanderen

Eind vorig jaar doken voor het eerst geruchten op dat Talkradio misschien Times Radio zou worden. Uiteindelijk ging dit niet door, Talkradio blijft gewoon bestaan. The Times is een gereputeerd instituut, om dat imago door te kunnen trekken naar het nieuwe radiostation, zijn behoorlijk wat bekende en gerespecteerde namen aangetrokken, waaronder diverse medewerkers van de krant zelf. 

° Lees verder onder de foto

Maar bijvoorbeeld ook John Pienaar, die plaatsvervangend politiek redacteur is bij BBC, gaat voor Times Radio werken. Net als Mariella Frostrup, een voormalige presentatrice van  BBC Radio 4. Phil Williams, eerder aan het werk als presentator bij BBC radio 5 Live, Carole Walker, voormalig politiek verslaggever van de BBC en Calum Macdonald ex-medewerker van BBC Radio 5 Live en BBC Radio Scotland, zijn eveneens aangetrokken. De complete line up, vindt u hier.

Times Radio gaat geen vaste reclameblokken uitzenden, adverteerders krijgen de mogelijkheid om hele programma’s of items te sponsoren. Luisteren kan via het landelijke DAB-netwerk van Sound Digital op kanaal 11A, waar ook Virgin Radio – plus alle themakanalen van deze zender -, Talkradio en Talksport2 een vaste stek hebben. Omdat deze multiplex helemaal vol zit is er ruimte gecreëerd voor Times Radio door Talkradio en Talksport2 om te zetten van de oude DAB-standaard naar DAB+. (BVP)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VK: Winst voor LBC ‘dankzij’ Brexit en corona

Talkzender LBC heeft z’n marktaandeel fors zien stijgen in Londen. Dit blijkt uit de luistercijfers Lees verder

Absolute Radio mag bezuinigen in het VK

Het Britse commerciële Absolute Radio heeft de goedkeuring gekregen om een flink aantal middengolfzenders uit Lees verder

VK: weekend start al op vrijdag bij BBC Radio 1

Opmerkelijk radionieuws uit Groot-Brittannië: de BBC Radio 1 stopt met ingang van juni met de Lees verder

VK: Minder regels voor commerciële radio

Terwijl het complete Vlaamse radiolandschap nog steeds in rep en roer staat omdat in de Lees verder

UK: Nigel Farage ontslagen bij LBC (video)

Nigel Farage de Britse eurocriticus en grootste voorstander van de Brexit, de man die toenmalig Lees verder

UK: Akkoord tussen BBC Radio 5 Live en Talksport

BBC Radio 5 Live en TalkSPORT slaan de handen in elkaar voor de rechtstreekse verslaggeving Lees verder

UK: uitbreiding Hits Radio en Greatest Hits Radio

Bauer Media gaat in Groot Brittannië zo’n vijftig radiostations die vorig jaar gekocht werden omdopen Lees verder

UK: Bauer schakelt nog meer AM-zenders uit

Bauer Radio, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde radiodivisie van het Duitse multimediaconglomeraat Bauer Media Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx