RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

UK: Schotse stations worden Greatest Hits Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mediagigant Bauer gaat door met de uitrol van Greatest Hits Radio in het Verenigd Koninkrijk. Na Engeland is nu Schotland aan de beurt, waar zeven stations hun lokale naam verliezen en doorgaan als Greatest Hits Radio. De wijziging wordt op maandag 3 april doorgevoerd.

De stations die omgedoopt worden tot Greatest Hits Radio zijn Clyde 2 in Glasgow, Forth 2 in Edinburgh, Northsound 2 in Aberdeen, Tay 2 in Dundee, MFR2 in Inverness, West Sound FM in Dumfries & Galloway en West Sound AM in Ayr.

De wijziging is een logische stap voor Bauer. De stations hebben ieder reeds een classic hits format. Sterker nog: sinds 2013 zenden de zeven stations tussen 06:00 en 19:00 uur al dezelfde programmering uit, die centraal gemaakt wordt in Glasgow. Wel worden de uitzendingen nog lokaal ontkoppeld voor nieuws, reclame, weer en verkeer. ’s Avonds en in de nacht wordt zelfs het netwerkprogramma van Greatest Hits Radio met Jackie Brambles, Andy Crane en Alex Lester vanuit Engeland overgenomen.

Met de introductie van de nieuwe naam wordt op de Schotse stations ook een nieuwe dagprogrammering uitgerold. In elk geval blijft er een separate ochtendshow voor Schotland. Ewen Cameron en Cat Harvey blijven daarvoor op hun post. De rest van de programmering wordt later bekendgemaakt.

Greatest Hits Radio in momenteel al in een groot deel van Engeland op FM, AM en DAB te beluisteren. Onlangs maakte Bauer ook al bekend dat CFM in Cumbria en Zuidwest-Schotland per april vervangen wordt door Greatest Hits Radio. (Bericht: RadioWereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx