RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

UK: Keurkrans DJ-legendes bij Boom Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Britse Boom Radio is nu vrijwel landelijk via DAB+ te ontvangen. Vorige week vrijdag – 12 maart – werd het oldiesstation toegevoegd aan het netwerk van Sound Digital. Op de zender zijn vooral… radioveteranen te horen met een programma. Zij die geboren zijn tussen 1946 en 1964 en nu dus tussen 56 en 74 jaar jong zijn.

Het format bestaat uit een mix van personality shows en hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80, weliswaar afgewisseld met meer recentere muziek. Op de playlist staan onder andere A-Ha, Bryan Ferry, Shirley Bassey, Passenger, Prince, The Easybeats, Redbone, Madonna en Marvin Gaye.

David ‘Kid’ Jensen (Radio Luxembourg, BBC Radio 1, Capital en Gold), David Hamilton (BBC Radio 1 en 2), Graham Dene (Capital, Virgin en Magic), Roger Day (Swinging Radio England, Radio Northsea International, Radio Caroline South, Picadilly Radio, lokale radio BBC) en Les Ross (jarenlang een begrip in de ochtend in Birmingham), zijn de gastheren.

Boom Radio ging vorige maand van start via internet en een handvol lokale DAB-netten. Het station is opgericht door David Lloyd (Radio Trent, Century, Saga en lokale radio BBC) en Phil Riley, oud oprichter en eigenaar van Chrysalis Radio (destijds eigenaar van Heart, LBC en Galaxy) en later Orion Media (eigenaar van onder meer BRMB en GEM 106).

“Toen de kans zich voordeed om Boom Radio landelijk op DAB+ te gaan uitzenden, moesten we die wel grijpen”, aldus Riley. “Ons doel is om in de eerste drie jaar een half miljoen luisteraars te trekken en de landelijke DAB-dekking zal ons goed op weg helpen om dat te bereiken.” (BVP – radio.nl)

° Luisteren naar Boom Radio.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx