RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

UK: Greatest Hits Radio laat AM los in Wales (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Greatest Hits Radio heeft de uitzendingen gestaakt op de middengolf in Wales. Net als in vele andere landen wordt er ook in het Verenigd Koninkrijk steeds minder geluisterd naar AM. Voor radiostations wordt het immers steeds duurder om in deze omroepband te blijven uitzenden.

Op de frequentie 1170 kHz was vorige week een boodschap te horen waarin luisteraars geadviseerd worden over te schakelen naar DAB of het internet. Begin deze week is de zender dan helemaal afgeschakeld. Greatest Hits Radio was sinds september 2020 op de middengolf te beluisteren in het zuiden van Wales. Het station nam toen de plek in van Swansea Sound, dat in 1974 was gestart als lokale commerciële omroep.

Bauer Media kreeg de 1170 kHz in handen in 2019. In tegenstelling tot de andere edities van Greatest Hits Radio, waar twintig uur per dag het landelijke raamprogramma wordt overgenomen, werd de editie Wales nog vijftien uur lokaal geprogrammeerd, waarvan ook deels in het Welsh. Dit is een vereiste vanuit de vergunning om de Welshe cultuur en taal te beschermen.

De editie voor Wales werd dus te duur voor Bauer. Zeker gezien het feit dat in Wales slechts twintigduizend luisteraars afstemmen, wat neerkomt op 1,8% marktaandeel. Door het uitschakelen van de middengolffrequentie mag Bauer nu een einde maken aan deze situatie. Het verplichte aantal uren lokaal gemaakte programma’s geldt namelijk niet voor DAB+ of internet. Inmiddels werd de lokale avondprogrammering voor Wales al geschrapt.

Naast Wales verdwijnt Greatest Hits Radio in september ook in delen van Engeland van de FM. Dit is dan weer een gevolg van een franchiseovereenkomst die afloopt. (RadioWereld)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx