RadioVisie

  • .
    .

VK: Capital in opspraak (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl talloze radiostations wereldwijd oproepen om de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en in Syrië op alle mogelijke manieren te steunen, werkte het Londense Capital zich in de nesten. Alles begon toen de presentator van de drive time show zich dinsdag de woede van de luisteraars op de nek haalde.

Ant Payne (foto bovenaan), die sinds 2011 de inwoners van de Britse hoofdstad naar huis begeleidt, ontspoorde helemaal tijdens een opmerking om ‘nu goedkope tandverzorging in Turkije te laten uitvoeren’. Het land is bekend als gastland voor goedkope ingrepen. Zijn schokkende cynisme werd afgerond met de voorspelling dat men ‘zich bij de terugkeer in eigen land meteen kandidaat voor de bekende tv-realityreeks Love Island kon stellen’.

“I think now is actually the best time to start looking at some cheap flights away to Turkey, over the next few years. Get your teeth done while you are over there. Come back looking 19 years old. You will be on Love Island next year if you are doing that.”

Nog voor hij de ernst van zijn uitschuiver met Elfstedentocht-proporties goed en wel besefte, regende het klachten bij de Ofcom, het controleorgaan van het mediaverkeer in het Verenigd Koninkrijk. Het waren er niet minder dan 567 in totaal. Ook de sociale media gingen helemaal los op de misplaatste grap. De stijgende verontwaardiging leidde tot vraag om zijn ontslag bij de hitzender.

Eigenaar Global kon met het voorval niet lachen en riep de deejay onmiddellijk op het matje. Ondanks het ontkennen van dergelijke uitspraken en het inroepen van de steun van luisteraars werd hem tijdens een donderpreek gewezen op het feit dat dergelijke commentaren nauwelijks op prijs gesteld werden. Bovendien zette het incident de geloofwaardigheid van Capital flink op de helling.

Hij kreeg meteen de opdracht om via zijn Twitter-account verontschuldigingen aan te bieden. Of hiermee een punt achter dit voorval is gezet, hangt af van de Ofcom, waar men in principe dergelijke miskleunen niet lichtzinnig opvat. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx