RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

UK: Bauer schrapt meer lokale programma’s

In het Verenigd Koninkrijk zet de van origine Duitse mediagroep (Hamburg) Bauer Radio opnieuw het mes in de lokale radioprogramma’s. Dit keer zijn GEM in de regio Nottingham, The Wave in Swansea, Wales, CFM in het Engelse Cumbria, Radio Borders in de Schotse grensregio en MFR in het noorden van Schotland, het kind van de rekening.

De afgelopen jaren bezuinigde Bauer reeds bij tientallen lokale stations met de uitrol van Greatest Hits op FM en het toevoegen van stations als Pulse 1 (Bratford) en Signal 1 (Stoke-on-Trent) aan het Hits Radio-netwerk.

Momenteel zenden GEM, The Wave en CFM elk nog lokale programma’s uit tussen 06:00 en 19:00 uur. Radio Borders heeft nog een plaatselijke invulling tussen 06:00 en 10:00 uur opnieuw van 13:00 tot 16:00 uur. MFR richt zich tot de lokale bevolking tussen 06:00 en 13:00 uur. Als gevolg van al dat snoeiwerk blijft vanaf half mei enkel nog de ochtendshow (06:00-10:00 uur) lokaal geprogrammeerd. De rest van de dag worden de uitzendingen van het Hits Radio-netwerk overgenomen. 

Voor de Engelse filialen gaat het om het signaal uit Manchester, terwijl de Schotse luisteraars de programma’s uit Glasgow (Clyde 1) zullen boren. Iedereen behoudt de eigen lokale naam. In de netwerkprogramma’s worden overdag nog wel op vaste tijden lokaal nieuws, weer en verkeer ingepast. Dit wordt namelijk verplicht door de wetgever. Als gevolg van het schrappen van de lokale programma’s verliezen waarschijnlijk een aantal personeelsleden hun baan. Duidelijkheid hierover heeft Bauer echter nog niet gegeven.

Na deze nieuwe saneringsronde zijn er nog maar twee lokale stations van Bauer die overdag een echte lokale invulling hebben: Pirate FM in Cornwal en Lincs FM in Lincolnshire. (RadioWereld)

Just before 8am, on the 3rd April 1992, Pirate FM hit the airwaves for the first time. Pirate FM became the very first commercial radio station for Cornwall, breaking the BBC’s monopoly.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx