RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

UK: Bauer schrapt lokale ochtendshows in Birmingham

Bauer Media Audio gaat verder met het snijden in het aantal lokale radioprogramma’s. Sinds vorige week hebben de vier Free Radio stations in de regio Birmingham nog maar één gezamenlijke ochtendshow in plaats van twee. Het schrappen is mogelijk omdat mediaregulator Ofcom de regels voor lokale commerciële radiostations in het Verenigd Koninkrijk enkele jaren geleden versoepeld heeft.

Zo hoeft op werkdagen nog maar drie uur aan lokale uitzendingen te worden gebracht en moet dit niet meer per se in de ochtend zijn. Daarnaast is de verplichting om lokale programma’s in het weekend uit te zenden geschrapt. Ook mogen radiostations van dezelfde eigenaar, binnen door Ofcom vastgestelde regio’s, alle programma’s delen.

Hierdoor gingen in 2019 al vier Free Radio stations in Birmingham, Black Country & Shropshire, Herefordshire & Worcester en Coventry & Warwickshire meerdere uren delen. Het aantal middagshows werd teruggebracht van vier naar één, terwijl het aantal in de ochtend verminderd werd tot twee. De rest van de dag werden de netwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester uitgezonden. Enkele maanden later sneuvelde ook de eigen middagshow van Free Radio.

Nu hebben de vier Free radio stations nog maar één ochtenduitzending. Dan Morrissey, die de vroege uurtjes op Free Radio Birmingham en Black Country & Shropshire presenteerde, heeft afgelopen week afscheid genomen. Hierdoor zijn John ‘JD’ Dalziel en Roisin McCourt, die de ochtendshow op Free Radio Herefordshire & Worcester en Coventry & Warwickshire voor hun rekening nemen, nu ook op de andere twee Free Radio stations te horen. De enige content die nu nog verschillend is zijn reclame en nieuws.  (RadioWereld)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx