RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Viva for Live haalde 7.061.534 euro euro op

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gedurende net geen volle week schakelde VivaCité een versnelling hoger om de schrijnende en de nog steeds toenemende kinderarmoede aan te pakken. Het offensief deed de kassa snel rinkelen. Er was echter nog veel meer geld nodig om de door de crisis getroffen gezinnen een degelijke uitweg uit hun precaire toestand te bieden. Geen wonder dat de RTBF op basis van de vorige en de zeer geslaagde editie opnieuw de vertrouwde stemmen en gezichten inschakelde.

Gestimuleerd door het feit dat reeds 601 projecten en organisaties voor verschillende noodlijdende families van ‘Viva For Life’ konden profiteren, mobiliseerden Ophélie Fontana, Sara De Paduwa en Adrien Devyver (foto onder) alles en iedereen om een bijdrage te storten. Het leverde een hele reeks verrassende initiatieven op. Enkele scholen namen de uitdaging aan om op de tune ‘Blinding Lights’ van The Weeknd de origineelste choreografie te bedenken.

Het was uiteindelijk een klas uit l’école Roi Christ uit Laken, die door de bewoners van de geïmproviseerde kerststal werd uitgenodigd om het beste van zichzelf te geven. Meteen goed voor een opbrengst van maar liefst 30.923 euro. Een Nederlandse studente overbrugde ondertussen de 144 km lange afstand tussen Den Haag en de Brusselse Reyerslaan om op basis van elke afgelegde kilometer een cheque van 4.379 euro te overhandigen. De zevenjarige Thomas uit Anderlecht ging nog een stap verder. De verkoop van tweeduizend zelfgemaakte cupcakes leverde 7.312 euro op. Aan inzet geen enkel gebrek.

Jeugd en cultuur

Niet alleen de leeftijdsgenootjes van de vaak ondervoede vriendjes bewogen hemel en aarde om een signaal van hoop te geven maar ook de muziekwereld meldde zich present. Zanger en acteur Patrick Bruel, die zich enorm aangesproken voelde door het pijnlijke thema, zorgde voor het eerste hoogtepunt met een intiem concert waarbij uitsluitend verzoeknummers van de kijkers en van de luisteraars werden vertolkt.

Gezellig werd het helemaal toen, net zoals vorig jaar, de dj’s spontaan met ‘Alors Regarde’ meezongen. ‘Le Fil’ in de ‘Viva For Life’ versie werd massaal aangevraagd. Knap dus voor de zeer geliefde Franse ster, die bovendien een grote fan van voetbalicoon Johan Cruijff, de legendarische nummer 14 van Ajax, bleek te zijn. De maatschappelijk sterk geëngageerde Francis Cabrel zorgde voor een kippenvelmoment met het poëtische ‘Je L’Aime à Mourir’. Julien Doré, Pascal Obispo en de komende coach van ‘The Voice Belgique’ Typh Barrow zorgden eveneens voor sfeervolle optredens.     

° Lees verder onder de foto

Even Classic 21 en Pure FM 

Samen met een ‘dreamteam’ van ruim honderdvijftig medewerkers achter de schermen poogden de presentatoren alle verzoeken in ruil voor een milde gift keurig af te werken. Guns’n Roses, Tanita Tikaram, Weezer, Led Zeppelin, Depeche Mode, Beethoven, Tears For Fears, Armin van Buuren. Niet dadelijk de gebruikelijke playlist van Vivacité maar niemand stoorde er zich aan. Dat Sara de originele versie van ‘Do The Know It’s Christmas’ van Band Aid foutief als zestien jaar oud bestempelde, werd met de mantel der liefde toegedekt. Zeker omdat het niet aflatend enthousiasme en het voltooien van vaak dubbele shiften de vermoeidheid in de hand werkten. De talloze hartverwarmende aanmoedigingen van de fanwall sleurden het gezelschap door de moeilijke momenten.

Grote verrassing trouwens toen bleek dat Virginie van de verkeersredactie over meer dan behoorlijke zangkwaliteiten beschikte. Haar ‘Let It Snow’ klonk meer dan behoorlijk. De groep Mister Cover kleurde de laatste avond en nacht met verschillende medleys van bekende hits die de tand des tijds moeiteloos hadden doorstaan. Van The Beach Boys tot Daniel Balavoine, pret en 18.132 euro extra in het laatje. Een lach en een traan want uit één van de vele getuigenissen bleek dat een zekere mama Valérie niet over voldoende financiële middelen beschikte om de verjaardag van haar kinderen te vieren met een taart en met een paar geschenken.

Geen laatste rechte lijn zonder een eerste balans. Directeur-generaal Jean-Paul Philippot van de RTBF strooide gul met complimenten voor de drie vermoeide dj’s en de gigantische groep medewerkers die, afgezien van enkele slordigheden, de marathon in goede banen leidden. Vandaar ook zijn aankondiging om ‘Viva For Life’ 2021 vanuit Doornik te organiseren.

Partner Belfius, die samen met Fanny Jandrain in een bus Wallonië doorkruiste om een reeks uitdagingen tot een goed einde te brengen en om een kerstboom op te tuigen, overhandigde een cheque van 623.345 euro. Zelfs zanger Adamo, die de hoofdrolspelers na 144 uur uit hun tijdelijke  kerststal verloste, schuwde zijn bewondering niet. Zeker toen het verrassende totaalbedrag bekend werd: 7.061.534 euro. Voldoende redenen om nu reeds uit te kijken naar de volgende coronavrije afspraak vanuit het verre Henegouwen. (FVM)

De meest aangevraagde nummers

10. Wham: ‘Last Christmas’ 56 maal
09. John Lennon: ‘Imagine’ 67 maal
08. Pierre Rapsat: ‘Ensemble’ 74 maal
07. Grands Crops Malada: ‘Mesdames’ 77 maal
06. Annie Cordy: ‘Ca Ira Mieux Demain’ 86 maal
05. Mariah Carey: ‘All I Want For Christmas is You’ 92 maal
04. Julien Doré: ‘Nous’ 97 maal
03. Mister KG: ‘Jerusalema’ 128 maal
02. Vianney: ‘Beau Papa’ 134 maal01. Yves Duteil: ‘Prendre Un Enfant Par La Main’ 276 maal


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig Lees verder

Viva for Life: Op weg naar een record? (video)

Geen kerstperiode zonder de jaarlijkse inzamelactie van Vivacité, die via 'Viva For Life', de problematiek Lees verder

‘Viva for Life’ in corona-modus

Naar jaarlijkse gewoonte bindt het Waalse Vivacité tijdens de eindejaarsperiode de strijd aan tegen de Lees verder

Wallonië: Viva for Life 2020 gaat digitaal

Viva for Life, de Waalse tegenhanger van de Warmste Week van de VRT, heeft zich Lees verder

Luistercijfers Wallonië: VivaCité springt over Nostalgie

VivaCité onttroont in Wallonië Nostalgie dat twee jaar lang de marktleider was.

Blad 1506: Voicemod, TIPIK, GOD Radio

• Voicemod: spreek eens met een andere stem • PURE stak TIPIK in een nieuw Lees verder

Brussel: RTBF gaat lokale (Franstalige) DAB+ exploiteren

Er is eindelijk een doorbraak geforceerd in de al bijna drie jaar aanslepende kwestie rond Lees verder

Blad 1497: DPG Media, Toon Smet, Nostalgie

• De duistere dividendendans van DPG Media • Toon & Kirsten: een MNM-huwelijk • Wallonië: Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx