RadioVisie

  • .
    .

Viva for Life: veiling goed voor 31.500 euro

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen jaarlijkse inzamelactie voor de strijd tegen kinderarmoede zonder veiling van waardevolle zaken en herinneringen van bekende medemensen. Zo kreeg het publiek de gelegenheid om te bieden op het live bijwonen van een wedstrijd van de Rode Duivels. Wie zocht naar muzikaal vertier, kon haar of zijn kans wagen op het meer dan succesvolle album van Stromae ‘Racine Carrée’. Dat heel wat mensen, ondanks de verontrustende evolutie van Covid-19, de gevolgen van de overstromingen in Wallonië en de dure energiefacturen, toch een duit in het zakje wilden doen, werd snel duidelijk op de grote markt van Doornik.

Vooral de kans om de voorbereiding van de nationale voetbalploeg op weg naar het Wereldkampioenschap in Qatar achter de schermen te beleven, viel in de smaak. Dit was de te winnen agenda: samen met verslaggever Vincent Langendries, de echtgenoot van presentatrice Ophélie Fontana en analist Philippe Albert, kennis maken met de spelers en de infrastructuur in Tubeke en de technische know-how van de rechtstreekse uitzending ontrafelen. Wat met een bod van 600 euro opende, steeg pijlsnel naar 3000 euro. Mama Stéphanie en haar zoontje Jean haalden uiteindelijk het totaalpakket in huis voor 4200 euro.

Dat presentatrice Joëlle Scoriels van ‘Tout Le Baz’Art’ bij La Une haar vrije tijd sinds enkele jaren met tekenen en schilderen vult, bleef tot vrij recent een goed bewaard geheim. Om ‘Viva For Life’ extra te kleuren, bood ze het portret ‘Expression’, met centraal een jongedame verwijzend naar het festival van Woodstock, aan. Dat de winnaar bovendien een uitnodiging kreeg om de opnames van haar cultureel magazine bij te wonen, was uiteraard mooi genomen. Het beginbedrag 600 euro evolueerde naar 3300 euro. De creatie, inclusief de ontmoeting, ging voor 3700 euro van de hand. 

Van acteren tot nieuwslezen

Wie zin had kon de volledige cast van ‘Demain Nous Appartient’ ontmoeten en zelfs in één van de afleveringen meedoen. De populaire tv-reeks, die dagelijks de belevenissen van zes families in de regio rond Sète volgt, flirt steevast met hoge kijkcijfers. Vandaar de grote belangstelling waarbij meteen meer dan 1000 euro geboden werd. Aan gulheid geen gebrek, de grens van 5000 werd euro moeiteloos overschreden. De winnaar telde 6300 euro neer.

De mogelijkheid om de voorbereiding van het middagjournaal op La Une bij te wonen werd een absolute voltreffer. Het volgen van de redactievergadering, het zelf voorlezen van de teksten en de stress van de journalisten ervaren, verhoogden bliksemsnel de interesse. Het bod van een koppel haalde 7700 euro.

‘Raccine Carrée’, het vijfvoudige platina album van Paul Van Haver alias Stromae, brak alle verkooprecords en groeide met hits als ‘Formidable’ en ‘C’est Ta Fête’ uit tot een fel gegeerd object. Dat de voormalige medewerker bij NRJ Belgique van plan was om de winnaar met een persoonlijke boodschap te verwennen, luidde een stormloop richting beschikbare multimedia kanalen in. Laurent betaalde 6000 euro.

En vermits de allermooiste boom van het jaar bij de aanbiedingen niet mocht ontbreken, pakte ‘Viva For Life’ uit met een rijk versierd exemplaar. De veertig aanwezige kerstballen werden immers, kort voor de aanvang van deze radiomarathon, met de handtekeningen van onder meer Angèle, Sandra Kim, Clara Luciani, Soprano, Pol & Pan en Lost Frequencies versierd. Een fel gesmaakt initiatief, dat met de nodige warmte en genegenheid door de gulle schenkers werd omarmd. 2300 euro werd 3000 euro om tot besluit van deze geslaagde veiling 3600 euro te halen. 

Samengevat

  • Pakket Rode Duivels: 4200 euro
  • Tekening Joëlle scoriels: 3700 euro
  • Demain Nous Appartient: 6300 euro
  • Journal Télévisé: 13.00 uur: 7700 euro
  • ‘Raccine Carrée’ – Stromae: 6000 euro
  • Kerstboom ‘Viva For Life’: 3600 euro

Totaal bedrag: 31500 euro


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx