RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

‘Viva for Life’ tegen kinderarmoede begonnen (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl in Vlaanderen vandaag ‘De Warmste Week’ officieel wordt afgetrapt in Kortrijk, was dat gisteren al het geval voor de (min of meer) Waalse tegenhanger. De solidariteitsactie van Studio Brussel zal u werkelijk overal in de Vlaamse media kunnen volgen. Dat is niet het geval met de actie in het zuiden des land.

Net zoals in de gouden jaren in Nederland

Zelfs de neerstromende regen belette duizenden fans en nieuwsgierigen gisteren niet om samen te scholen op de Doornikse Grote markt voor de aftrap van de zevende ‘Viva For Life’. Het decor: een podium om de optredende artiesten te verwelkomen en een kerststal in de vorm van een luxueuze kubus als tijdelijk verblijf voor drie presentatoren. De opdracht: hoger scoren dan het vorig jaar behaalde bedrag van 4.929.200 euro in de strijd tegen de kinderarmoede.

Dat men bij Vivacité het jarenlange maar inmiddels opgedoekte succesvolle concept van het Nederlandse 3FM Serious Request tot in de diepste details had bestudeerd, werd snel duidelijk. Na een behoorlijk lang uitgesponnen warm up met Anne-Laure Macq, Philippe Jauniaux en Walid, volgde een overdonderende ovatie toen het trio aankwam op de plek van waaruit ze alle initiatieven in goede banen moeten leiden.

Loic Nottet, die in 2015 door de RTBF naar het Eurovisie Songfestival werd gestuurd om uiteindelijk als vierde te eindigen, mocht Ophelie Fontana, Adrien De Ruyver en Sara De Paduwa ‘opsluiten’. Aan sfeer en stijgende spanning dus geen gebrek, kwestie van de marathon van 144 uren op passende wijze te starten.

‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor als eerste plaat was zeker geen slechte keuze gezien de enorme uitdaging, die het drietal te wachten staat. Zes dagen non-stop strijden tegen de honger en enkel met soep de vermoeidheid overwinnen. Het  beloven hoe dan ook geen vervelende dagen en nachten te worden want naast het behandelen van talloze verzoeken voor geld moeten de jocks verschillende uitdagingen tot een goed einde brengen.

Lukt dit, dan verhoogt één van de sponsors het bedrag met een aanzienlijke som. Ook andere medewerkers van Vivacité blijven niet zonder meer toekijken. Zij doorkruisen alle belangrijke Waalse steden om het geld van de verschillende initiatieven op te halen. Voeg daarbij de talrijke showcases voor alle generaties met onder meer een gastopreden van Patrick Bruel en de dagen richting finale snel zullen voorbij vliegen.

Op 23 december aanstaande rond half acht ’s avonds zullen zangeres Vitaa en Slimane het trio uit de kubus bevrijden om het totaalbedrag bekend te maken. (FvM)

° Live stream ‘Viva for Life’


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Veiling ‘Viva For Life’ brengt 51.044 euro op

Vivacité, het hoofdzakelijk regionaal gerichte netwerk van de RTBF schakelde in de strijd tegen kinderarmoede Lees verder

Vivacité warmt op voor ‘Viva for Life’

Niet alleen Studio Brussel maar ook de RTBF-collega’s van Vivacité brengen langzaam maar zeker alles Lees verder

‘Viva for life’ haalt € 4.929.220 op

Voor de zesde editie van de inzamelactie ter bestrijding van de kinderarmoede in Wallonië trok Lees verder

VivaCité test met Viva TdF op Waalse DAB+

Voor de liefhebbers die de Tour de France liever volgens via de Waalse openbare radio Lees verder

Jam en Viva+ vanaf vrijdag op Waalse DAB+

De twee nieuwe digitale radioproducten van de RTBF heten Jam en Viva+ en zijn vanaf Lees verder

2004: En daar is Vivacité

Vandaag ging de persvoorstelling door van Vivacité, ofwel de nieuwe RTBF-radio die door de fusie Lees verder

Blad 1585: RTBF, DAB+ in Polen, Nostalgie (video)

• Stakingsdreiging binnen de RTBF • Polen: procedure commerciële DAB+ opgeschort • Gratis Tom en Lees verder

Brussel: Franstalige lokale DAB+ is gestart

Sinds deze middag is de Franstalige lokale Brusselse mux in de ether. Na drie jaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx