RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Viva For Life strijdt tegen kinderarmoede (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De brutale opstoot van de verschillende variaties op Covid-19, de ongeziene natuurrampen en de buitensporige energietarieven veroorzaken talloze stille drama’s. De zorgsector kreunt onder de toenemende stress maar ook de kinderarmoede flirt met verontrustende cijfers. Heel wat gezinnen in financiële problemen, met kinderarmoede daarbovenop, zijn het gevolg.

Dat is dan ook de rode draad doorheen de negende editie van ‘Viva For Life’ van het Waalse VivaCité’, die gisterenavond van start ging. Zes dagen lang ofwel 144 uur, zoals bij de noorderburen in het Glazen Huis van Amersfoort, muziek op verzoek maar in ruil voor liefst een in het oog springend bedrag. Plaats van afspraak – en meteen goed voor een prettig weerzien – de Doornikse Grote Markt.

A vos places!

In tegenstelling tot de kille woonst van vorig jaar, toen in de schaduw van de omroepgebouwen aan de Brusselse Reyerslaan, ontwierp de RTBF een knus twee verdiepingen tellende chalet. Met een studio waarin Sara, Ophélie en nieuwkomer Marco de aanvragen in goede banen moeten leiden. Ook de bovenste verdieping, met de slaapgelegenheden en de nodige ontspanningsruimte, ademen sfeer en gezelligheid uit. Aan licht, kleur en bruisend enthousiasme geen gebrek ondanks het beperkt aantal toeschouwers dat via het reserveren van een ticket de opening van de muziekmarathon mochten bijwonen. 

20.45 uur: ‘Respire Encore’ van Clara Luciani was het volgende hoogtepunt na het gesmaakte optreden van zanger en rapper Soprano, die met ‘Dingue’ de menigte net, voor de aanvang van de televisieshow opwarmde. Heel toepasselijk vermits de presentatoren na een laatste update in hun onderkomen doken om de eerste muzikale wensen te vervullen.

Achter de schermen meldden zich de eerste enthousiaste fans met een mooie cheque: vijftienduizend euro, het resultaat van twaalf uitdagingen, ofwel ’12 défis’. Een mooi begin van deze actie om – gedragen door het publiek en door de optredens van onder meer Angèle en Lost Frequencies – het slotbedrag van vorig jaar, zeven miljoen euro, te overtreffen. Wordt vervolgd. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx