RadioVisie

  • .
    .

‘Viva for life’ keert terug

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Viva For Life’, de jaarlijkse inzamelactie rond kerstmis van het Waalse Vivacité is ook dit jaar weer van de partij. Dit keer om de alsmaar toenemende armoede in de federatie Brussel en Wallonië in te dijken. Schrijnende armoede die meer dan ooit het gevolg is van de huidige energiecrisis en de gezondheidsproblematiek.

Nieuw tot en met

De Franstalige tegenhanger van VRT Radio 2 gooit daarom tussen 17 en 23 december alle beschikbare middelen en multimediakanalen in de strijd om het welzijn van kinderen te bevorderen. De eerste innovatie wordt de bouw van een glazen studio en een kubus in het hartje van Bertrix, de stad in de Luxemburgse Semoisvallei die Doornik als gaststad opvolgt.

Het geheel moet de interactiviteit bevorderen tussen het publiek en de dj’s, die zich reeds verleden jaar zes dagen lieten opsluiten. De niet aflatende inzet van Sara de Paduwa, Ophélie Fontana en Marco Leurier veroverde toen talloze harten van Waalse luisteraars en fans in Noord-Frankrijk, die niet aarzelden om geld te doneren. Hun opdracht wordt trouwens extra lastig vermits er geen vast programmaschema klaarligt.

Op zoek naar slachtoffers

Als extra troef wordt de mobiele bus ingezet waarmee Cyril, een ex-slaapgast in het Glazen Huis, verschillende plaatsen zal bezoeken. Mensen uit diverse generaties krijgen de gelegenheid om vrij en open over hun problemen en onzekerheden te discussiëren. De verschillende getuigenissen verschijnen druppelsgewijs tussen 12 en 16 december op Facebook, Instagram en tijdens de dagelijkse uitzendingen op televisie. Fanny Jardain en haar team doorkruisen met een rode camper, tijdens de 144 uur durende actie, Wallonië. Via Bernissart, Andenne, Anderlecht, Braine- Le-Chateau en Hannuit ontmoet ze talloze sympathisanten, die lokaal diverse evenementen inrichten en de opbrengsten zullen overhandigen.

Veel schoon volk

Dat veel artiesten, naar jaarlijkse gewoonte en belangeloos, naar Bertrix zullen afzakken, lijdt geen twijfel. Wie de door Yannick Noah opgesloten dj’s een hart onder de riem zal steken, is voorlopig een goed bewaard geheim. Het zou niemand verbazen, mocht de RTBF op dat vlak enkele mooie verrassingen voorbereiden. Wat inmiddels vast staat is de tune voor deze ‘Viva For Life’. De keuze viel probleemloos op dé hit van het jaar ‘As It Was’ van Harry Styles.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx