RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘Viva for Life’ in corona-modus

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar jaarlijkse gewoonte bindt het Waalse Vivacité tijdens de eindejaarsperiode de strijd aan tegen de kinderarmoede. Een meerdaagse actie geïnspireerd door het Nederlandse Glazen Huis waarmee 3FM, samen met het Rode Kruis in betere tijden veel geld voor specifieke doelen ophaalde en gigantische luistercijfers scoorde. Het Waalse regionaal gerichte netwerk hoopt om net voor kerstmis voldoende middelen op te halen om de vele initiatieven te financieren. Ondanks de beperkte mogelijkheden vanwege het coronavirus blijven de belangrijkste acties behouden.

Ter herinnering: tijdens de zesdaagse verzoekmarathon, gespreid over 144 uur, vanuit de tijdelijke studio in Doornik, haalden Ophélie Fontana, Sara de Paduwa en Adrien Devyver (foto onderaan) in 2019 maar liefst 5.658.342 euro op. Voldoende om maar liefst 136 projecten te financieren. De komst van de pandemie en de daaraan gekoppelde beperkingen zorgden echter voor een lichte aanpassing van ‘Viva for Life’ in 2020. 

Tussen 17 en 23 december wordt hetzelfde trio in het kader van ‘never change a winning team’ opnieuw opgesloten, maar dit keer wel in een tijdelijke woonst onder de omroeptoren aan de Brusselse Reyerslaan. Geen publiek in de nabijheid, maar wel een verdubbelde interactie. Heel wat vedetten waaronder Adamo en Patrick Bruel komen zeker langs om het trio een hart onder de riem te steken. 

Verschillende verenigingen en personen zullen tevens vanuit verschillende locaties, of van thuis uit, de noodzaak van de inzamelactie in deze donkere en moeilijke tijden onderstrepen. Kortom, vervelend wordt het absoluut niet en gezien de inzet van de presentatoren zullen de emotionele momenten zeker niet ontbreken. Maar er is nog meer.

De  jaarlijkse veiling van enkele bijzondere zaken wordt op 20 december aanstaande tussen 10:00 uur en 12:00 uur in goede banen geleid door Ophéiie Fantana. Liefhebbers krijgen de kans om te bieden op gouden platen van onder Loïc Nottet, Clara Luciani, Matt Pokora en het duo dat tijdens de jongste uitreiking van de NRJ Music Awards in Parijs driemaal in de prijzen viel: de coach van The Voice Belgique Slimane en Vitaa.

Kijken en luisteren kan via Vivacité, via de website en via het multimediaplatform van de RTBF Auvio. De redactie van La Une geeft gedurende acht speciale uitzendingen uitgebreide updates van de gebeurtenissen rond deze liefdadigheidsactie. Eerste afspraak dus over iets meer dan een week voor het moment waarop het drietal wordt opgesloten om gedurende zes dagen en zes nachten, vooral Wallonië, warm te maken voor de aanpak van een pijnlijke problematiek. (FVM)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Wallonië: Viva for Life 2020 gaat digitaal

Viva for Life, de Waalse tegenhanger van de Warmste Week van de VRT, heeft zich Lees verder

VivaCité opnieuw regionaal vanaf 11 mei

Met de versoepeling van de opgelegde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus brengt Vivacité Lees verder

‘Viva For Life’ haalde 5.658.352 euro op (video)

Met de voorbije zesdaagse verzoekenplatenmarathon vanuit het glazen huis op de Doornikse Grote Markt poogden Lees verder

‘Viva for Life’ tegen kinderarmoede begonnen (video)

Terwijl in Vlaanderen vandaag ‘De Warmste Week’ officieel wordt afgetrapt in Kortrijk, was dat gisteren Lees verder

Chérie: A jingle package to cherish (audio)

Het Hilversumse PURE Jingles, tekende voor de productie van de vormgeving van het Waalse soft Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Luistercijfers Wallonië: VivaCité springt over Nostalgie

VivaCité onttroont in Wallonië Nostalgie dat twee jaar lang de marktleider was.

Blad 1506: Voicemod, TIPIK, GOD Radio

• Voicemod: spreek eens met een andere stem • PURE stak TIPIK in een nieuw Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx