RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Viva For Life haalt 7.512.346 euro op

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vermits de schrijnende kinderarmoede, extra gevoed door COVID-19 en de stijgende energieprijzen voor sociale en onaanvaardbare situaties zorgen, besloot Vivacité drie presentatoren in een houten replica van het Amersfoortse Glazen Huis op te sluiten. Hun opdracht: 144 uur lang muziek draaien, op verzoek, in ruil voor liefst veel geld. Dat en de combinatie met talloze uitdagingen en initiatieven moest het slotbedrag van vorig jaar, iets meer dan zeven miljoen euro, overtreffen.

Geen Adrien de Vyver meer aan de zijde van Ophélie Fontana en Sara De Paduwa maar wel de ochtendman van TIPIK Marco Leulier, die de uitdaging aanvaardde om zich belangeloos, gedurende zes dagen en nachten, voor het goede doel in te zetten. De voormalige tv-presentator van de NRJ Hit 30 gooide zich enthousiast in de slijtageslag. Om hem een hart onder de riem te steken, verrasten zijn sidekicks Lala en François hem met een onverwacht bezoek.

Sfeer alom toen het gezelschap ‘C’est Nowel’ vertolkte of wat er moest voor doorgaan. Geen tijd om op adem te komen want de eerste opdracht wenkte: zonder te proeven samen met de inwoonsters duizend pralines bereiden om nadien in zakjes voor vijf euro te koop aan te bieden. Een uitdaging die probleemloos, met de hulp van chocoladespecialist Jean-Philippe Darcis, werd afgerond en 25.140 euro opbracht. Het via de fiets laten functioneren van een speelgoedtrein gedurende duizend rondjes leverde 35.897 euro op.   

Geld en nog een geld

Dat Franstalig België ondanks de verwoestende natuurramp tijdens de zomervakantie en de peperdure eindejaarsperiode niet ongevoelig bleef voor de aangrijpende getuigenissen van gezinnen op de rand van de maatschappij, vertaalde zich in ronduit indrukwekkende giften. Zo werd duizend euro neergeteld voor ‘Fragile’ van Sting, en ‘Do They Know It’s Christmas’, de nummer 1 hit van Band Aid waarvoor Sir Bob Geldof in 1984 zowat de hele Britse muziekindustrie optrommelde. ‘Chanteur de Jazz’, de klassieker van Michel Sardou, Alain Barrière’s ‘Ma Vie’ en U2 ‘s ‘One’ brachten elk zelfs tweeduizend euro op.’Kennedy Boulevard’ van Axelle Red scoorde drieduizend euro. Goed voor de kassa maar tevens ook een bron van irritatie.

Zo kreeg Ophélie tijdens de veiling van kostbare objecten de terechte klacht dat aangevraagde liedjes, zoals dat het geval was met ‘Demons de Minuit’ van Images, niet volledig werden uitgedraaid. Om maar te zwijgen van Marco’s ongepaste onderbreking van ELO’s ‘Mr. Blue Sky’. Zonde dus. Een andere bron van ergernis: de correcte uitspraak van de namen van artiesten en bands. Ondanks het feit dat ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey tot vervelends toe werd aangevraagd, bleef spring-in-het veld Sara tegen beter in zweren bij ‘Maria Carré’,om het vervolgens helemaal bont te maken met ‘Sweet Child Of  Mine’, de kennismaking in 1987 met Guns and Roses. Bovendien nam men het niet nauw met de correcte antwoorden tijdens de quiz over de covers. Zo werd niet Kylie Minogue maar Madonna ten onrechte als de zangeres achter de remake van Kool & The Gang’s ‘Celebration’ beschouwd. 

Fanny was zo funny

Terwijl het beperkt aantal toeschouwers op de Doornikse Grote Markt en de kijkers via La Une vooral tijdens de nachtelijke uren met optredens van onder meer Clara Luciani, Kidd Noize, Soprano, Julie Zenatti en Pol & Pan vermaakt werden, doorkruiste de Belfius bus met Fanny Jandrain Wallonië en Brussel op zoek naar de gekste en – vooral – naar de origineelste acties. Jogger Gauthier maalde 2500 kilometer af om per slot van rekening 2.710 euro te schenken.

De dertienjarige Florence spaarde kosten noch moeite om koekjes aan de man te brengen. Goed voor 2.043 euro. De verkoop van rock t-shirts door Olivier bracht 2.788 euro op. Van Walhain ging het vervolgens naar Vielsalm, dat 14.000 euro schonk. Via de Brusselse randgemeente Jette trok men richting eindhalte Doornik waar een Amerikaanse show in Elvisstijl, een mini dj-set van Lost Frequencies en een cheque van 620.545 euro het gezelschap verwelkomden. 

De continue drukte in het Glazen Huis en de talloze inspanningen eisten langzaam maar zeker hun tol. Het trio kon gelukkig extra energie putten uit de sympathiebetuigingen van onder meer Anne Sila en Mentissa, die via The Voice furore maakten. De ex-MTV-VJ Ray Cokes, Alex Vizorek van France Inter en de Franse polyvalente mediapersoonlijkheid Camille Combal onderstreepten de noodzaak om ‘Viva For Life’ een warm hart toe te dragen. De zusterstations van Vivacité La Première, Classic 21 en Musiq3 deden meer dan hun duit in het zakje. De infozender schonk 6.687 euro terwijl de klassieke muziekafdeling in ruil voor het volgen van een pianoles bij Marco en voor het maken van kartonnen instrumenten, 20.875 euro in huis had. 

32.000 verzoeken later eiste Angèle alle aandacht op. De zangeres, wiens charmante liefdesverklaring aan de Belgische hoofdstad met ‘Bruxelles Je T’Aime’ inmiddels tot een internationale hit is uitgegroeid, kreeg de opdracht om de bewoners uit hun gedwongen verblijf te bevrijden. Tijd voor een laatste terugblik op zes bewogen dagen en nachten tijdens dewelke een lach en een traan elkaar afwisselden. 20:45 uur: onder luid applaus meteen richting podium voor het verdict: 7.512.346 euro. Duidelijk beter dan vorig jaar en dus voor herhaling vatbaar. (FVM)      

Meest aangevraagde nummers

  • 3. Ed Sheeran & Elton John: ‘Merry Christmas’
  • 2. Angèle: ‘Bruxelles Je T’Aime’
  • 1. Yves Duteil: ‘Prendre un enfant à la Main’.

TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Viva for Life: veiling goed voor 31.500 euro

Geen jaarlijkse inzamelactie voor de strijd tegen kinderarmoede zonder veiling van waardevolle zaken en herinneringen Lees verder

Viva For Life strijdt tegen kinderarmoede (video)

De brutale opstoot van de verschillende variaties op Covid-19, de ongeziene natuurrampen en de buitensporige Lees verder

NRJ: line-up voor NMT is bekend

Het grootste gratis festival van Europa doet België maar één keer aan. Met een line-up Lees verder

Blad 1464: SER, IP en 538 (video)

• Luistercijfers Spanje: SER blijft (al 98 jaar) op nummer één • Denis Masquelier kondigt Lees verder

Blad 1462: Radio Contact, Winamp, Hans Van Goethem

• Wallonië: Radio Contact keert terug naar Ibiza-villa • Er is er eentje jarig: MP3-speler Lees verder

Blad 1461: Marc Vossen, Klara, PROS (audio)

• Wallonië: sterke financiële cijfers voor de NGroup • Klara gaat verder op de videotoer Lees verder

Blad 1458: Extra Gold, NRJ Music Tour en Elliot Segal (audio)

• 'One Hit Wonder Top 100' op Extra Gold • NRJ: nieuwe editie Music Tour Lees verder

Blad 1453: Guillaume, Menno en BNR (audio)

• Guillaume Collard gaat RTL Belgium leiden • Menno de Boer van interim naar definitieve Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x