RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Vilvoorde wil nieuw VRT-gebouw binnenhalen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Stadsbestuur stelt CAT-site voor als nieuwe huisvesting publieke omroep

Op 4 november werd bekend gemaakt dat de VRT met onmiddellijke ingang de samenwerking stop zette met de tijdelijke vereniging van architecten en ingenieurs voor haar nieuwe gebouw. De directie liet ook weten dat er zal worden gekozen voor een nieuw ontwerp.

Stad Vilvoorde stelde zich in 2012 al kandidaat met vier strategische locaties voor de zoektocht van de VRT naar een eventuele nieuwe vestiging. Nu de publieke genoodzaakt is een nieuwe procedure op te starten voor een nieuw ontwerp, wil stad Vilvoorde de kans grijpen opnieuw de kandidatuur in te dienen indien de VRT een eventuele herlokalisatie zou overwegen.

‘Dit zijn onze troeven’

Volgens een persbericht dat de stad verspreidde is Vilvoorde omwille van haar ligging, bereikbaarheid en de dynamiek van de talrijke aanwezige mediabedrijven (zo goed als alle Vlaamse audiovisuele spelers zijn gevestigd op haar grondgebied, net als heel wat facilitaire bedrijven), de ideaal voor een herverstaging van de VRT.

Door de bijzondere clustering van mediabedrijven werd Vilvoorde door de Vlaamse overheid opgenomen in een driejarig economisch project met het oog op het versterken van deze Vlaamse economische sector. Daarnaast is de stad ook multimodaal bereikbaar: rechtstreeks toegang tot het (inter)nationale wegennet van E19 en R0, aanwezigheid van een IR-station op de belangrijke noord-zuid as, de nabijheid nationale luchthaven en de centrale ligging in het provinciale fietsGEN.

Vooral de CAT-site – een vijftig hectare groot gebied naast het treinstation – is een bijzonder strategische locatie. De herontwikkeling van dit voormalig Renault-terrein maakt deel uit van het door Vlaanderen erkend en ondersteund Strategisch Project Vilvoorde-Machelen. Samen met alle aanwezige partners (eigenaars, NMBS, De Lijn, stad Vilvoorde en gemeente Machelen, provincie Vlaams Brabant, POM Vlaams Brabant en de Vlaamse overheid) wordt de komende weken de laatste hand gelegd aan een masterplan voor de site. Met de directe nabijheid van Videohouse en Lites lijkt deze zone uiterst geschikt voor een snelle uitbouw van de nieuwe VRT-infrastructuur.

Het stadsbestuur nam dan ook contact op met de voorzitter van de VRT en Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle. Burgemeester Hans Bonte: “Na 22 jaar leegstand na de sluiting van Renault zullen we nog voor het einde van dit jaar een aantal fundamentele keuzes moeten maken over de invulling van dit gebied. Vilvoorde heeft bewezen oude vervuilde grond succesvol te kunnen omvormen naar kwaliteitsvolle nieuwe zones met voldoende ruimte en opportuniteiten voor duurzaamheid, wonen en werken. De CAT-site is een ideale plaats om de VRT niet alleen meer ruimte te bieden, maar eveneens de nodige kansen tot versterking door die clustering van media- en facilitaire bedrijven.”

° Foto bovenaan: Het VRT-gebouw dat werd ontworpen door de architectenbureaus Robbrecht en Daem en Dierendonckblancke en gepland was op huidige Reyerssite ontworpen, dat er nu niét komt. 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio2 viert eindejaar in Roeselare

Vanaf zaterdag 10 december zit Radio2 elke dag live op de Grote Markt in Roeselare, Lees verder

Blad 1639: Anja Daems, Soniq Awards, Mijn DNA Achterna (audio)

• Anja Daems vervangt Peter Verhulst op Radio2 • Op zoek naar de beste audioreclame Lees verder

Radio2-stemmen gaan praten op BeneBene

Voortaan houden Cathérine Vandoorne, Christel Van Dyck, Herbert Verhaeghe en Peter Verhulst de luisteraars elke Lees verder

Klara Top 100: Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt terug op 1

De 87-jarige Est Arvo Pärt geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten.

Blad 1638: Radio 1, Emitel, Spotify

• Radio 1-podcast: een duik in de pleegzorg • Oekraïne: opnieuw radio in Cherson dankzij Lees verder

Coldplay op 1 in de MNM1000 met ‘Viva La Vida’

In totaal haalde dit nummer al drie keer goud in de lijst, voor het eerst Lees verder

Radio2 zocht en vond ‘FC Wéldoeners’

Niels Destadsbader vroeg de voorbije weken aan de luisteraars van de familiezender wie de strafste Lees verder

Blad 1631: Radio Kamiel, Radio 1, Tipik (audio)

• Ook Radio Kamiel is er aan begonnen • Radio 1 sessies maken comeback • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx