fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

VIER strikt Peter Van de Veire als… showmaster

‘Schoon tv-volk’ dat het bij de radio probeert, daar zijn genoeg voorbeelden van. Vaak gedaan en even vaak met wisselend succes.De omgekeerde beweging komt minder vaak voor. De camera houdt nu eenmaal niet van iedereen met een goede stem en de juiste taalvaardigheden. Iemand die wel van beide walletjes kan eten, is Peter Van de Veire. Die nu – verrassend – voor VIER televisie gaat maken.

MNM-dj en vorig jaar nog ‘Slimste Mens Ter Wereld’ bij VIER gaat er ’The Battle’ presenteren. Al kan de naam van deze studioshow nog veranderen, het gaat om een voorlopige werktitel. In het programma gaan Gert Verhulst en James Cooke tal van fysieke en geestelijke uitdagingen aan. Van de Veire moet alles van begin tot einde in goede banen leiden en ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt tijdens het uitvoeren van de moeilijke opdrachten.

In de show – mét live publiek – wordt het Late Night-duo volledig uit z’n comfortzone gehaald door aparte uitdagingen die hen worden aangereikt door bekende Vlamingen en bekende Nederlanders. Van acrobatische stunts met een trapeze op extreme hoogtes tot next level hersentraining. Ze gaan de strijd aan met hun Nederlandse collega’s, met de uitdaging en vooral met zichzelf. 

Peter Van de Veire: “Ik ben enorm enthousiast. Een grote avondvullende show presenteren bij VIER met twee ‘sjarels’ als Gert en James zal zeker een uitdaging zijn, maar we hebben wel al één ding gemeen: er is bij iedereen een hoek af. Ik moet objectief zijn, maar ik zal hen toch zo neutraal mogelijk proberen aan te moedigen. En indien nodig zal ik mijn schouders aanbieden om hen te troosten na een pijnlijke val.”

Peter is gepokt en gemazeld in de Vlaamse radiowereld. Dat hoeven we alvast niet meer uit te leggen. Ook op gebied van televisie heeft hij al veel waters doorzwommen: hij begon op Ketnet met de voorloper van Karrewiet en presenteerde daarna tal van grote (live)shows op één zoals de MIA’s, Peter Live, Vrienden Van de Veire, Sing That Song, Eurosong, Pop up Live, MV Van Het Jaar en Steracteur Sterartiest.

Wanneer het programma – een co-productie met RTL – zal worden uitgezonden is nog niet gekend, de opnames starten in augustus. (TB)


TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radiomaker uit de bocht, maakt als straf podcast over zijn en andere fouten (en beetje
Tegenvaller voor RMC Sport Enorme verrassing bij de toewijzing van de uitzendrechten voor de periode
Voor zij waarvan de fantasie ontoereikend is, is er nu ook beeld bij de radio
We gaan vandaag van start op de Meir in Antwerpen, trekken naar Gent, hebben het
Qmusic zorgt voor muzikaal slotfeest met hosts Koen Wauters en Jonas Van Geel  De vierde
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Emotelevisie van weleer (deel 2) Met de hele familie geschaard rond de Erres-televisie, een glaasje

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 159: Anke Buckinx, StuBru en Radio 2 (video)

Denemarken: 1 kandidaat voor landelijk FM-kavel (video)

Blad 158: Kim, Ferry en veel hitlijsten (audio)

Einde van het tijdperk Gatz?

Blad 157: NRJ, Spotify, Howard Stern (video)

Grand Prix Radio: offshore radio op F1-tempo

Sluiten