RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Nederland: vier FM-kavels geveild voor 496.700 euro

Radio Limburg 97 B.V., Radio Continu, Regionale Radio Frequentie en Team FM zijn de winnaars van de veiling van de vier braakliggende regionale FM-kavels in Nederland. In totaal werd 496.700 euro geboden. Veruit het hoogste bedrag werd betaald voor het kavel in de Randstad.

De online veiling ging afgelopen dinsdag 4 februari van start. Het ging om de kavels B05 (Randstad), B34 (Stadskanaal 96.0), B28 (Deventer 89.9) en B29 (Oldenzaal 90.0). Eerder in gebruik door respectievelijk Fresh FM, Radio Continu, RADIONL en Tukker FM.

Het kavel in de Randstad ging naar Radio Limburg 97 B.V. voor het bedrag van 365.000 euro. Deze partij wil naar verluidt… Qmusic Non Stop gaan uitzenden. Dit is één van de populairste themakanalen van het commerciële station en moet helpen om het marktaandeel van de landelijke Qmusic verder op te vijzelen.

De frequentie in Deventer was voor Radio Continu voor een bedrag van 41.100 euro. Regionale Radio Frequentie, onderdeel van de N. Silvius Holding van RADIONL-eigenaar Nico Silvius, kreeg het kavel in Oldenzaal voor 55.000 euro. Welk station hierop uit gaat zenden is nog niet bekend gemaakt. Tot slot bood Radio Team FM het meest voor het kavel in Stadskanaal: 35.600 euro. Dit station is momenteel al te beluisteren op DAB+ in de regio Emmen via MTVNL.

Ook krijgen al deze partijen capaciteit op DAB+. Voor kavels B28, B29 en B34 is ruimte gereserveerd op het bovenregionale netwerk voor Oost-Nederland (6B), terwijl kavel B05 is gekoppeld aan het netwerk voor de Randstad (kanaal 8A). De vergunningen voor al deze kavels worden verleend zodra het volledige veilingbedrag is voldaan. (radio.nl)

° Fotocredits: Gewoonovergeld.nl


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx