RadioVisie

  • .
    .

Vier dossiers strijden om drie commerciële FM-pakketten

De strijd om de drie landelijke commerciële FM-pakketten zal uiteindelijk worden beslecht met slechts vier dossiers. Naast de verwachte dossiers van Qmusic, Joe en Nostalgie diende enkel Studio 100 een eigen radiodossier in. SBS Belgium, eigendom van Telenet, blijft aan de zijlijn, maar kijkt de kat uit de boom.

De dossiers konden worden ingediend tot dinsdag middernacht. Jeroen Bronselaer, CEO van SBS Belgium laat in De Morgen weten dat zijn bedrijf niet rechtstreeks meestapt in de strijd voor een van de drie landelijke FM-pakketten. Wel houdt SBS/Telenet de deur open voor “samenwerking met een speler die wel een dossier indiende”. Die gesprekken zouden zelfs al lopende zijn.

Gelet op het feit dat ook NRJ een 50/50 is tussen SBS en Mediahuis, lijkt het al bij al niet zo moeilijk om te raden om welk dossier het zou kunnen gaan.

In De Tijd zegt Hans Bourlon, CEO van Studio 100, dat hij in radio een ideale economische verbreding ziet van zijn activiteiten, nieuwe mensen aan te trekken en mediatalent aan zich te binden. “Ons bedrijf zat de voorbije periode in de hoek waar de klappen vielen’, zegt CEO Hans Bourlon. ‘Een eventuele verbreding naar radio kan een mooie economische hulplijn betekenen. We ondernemen liever dan dat we ergens een pot subsidies trachten open te breken.”

Over de inhoud van het ingediende dossier wil Bourlon voorlopig niets kwijt. “Ik kan alleen zeggen dat we inhoudelijk een unieke toon kunnen zetten. En dan bedoel ik niet met kinderentertainment, zoals hier en daar werd aangenomen. We hebben als bedrijf al getoond dat we maatschappelijk relevant kunnen zijn voor volwassenen. Denk maar aan onze musical ‘40-45’, die over polarisering handelt, of ‘Daens’ over economische uitbuiting.”


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx