RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Vier dagen Radio Mi Amigo vanaf de Castor

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In ons ‘Avondblad’ van gisteren (dinsdag 19 februari) kon u al een korte bijdrage lezen over ‘Mi Amigo 45’, inmiddels zijn er meer details bekend. Dit evenement draait opnieuw rond de legendarische Vlaams/Nederlandse zeezender die tussen 1974 en 1980 enkele miljoenen luisteraars verblijdde en tientallen dienaars van de wet slapeloze nachten bezorgde. Ook de pers had er jarenlang een vette kluif aan. 

45 jaar geleden begon dit avontuur, in gang gezet door de al even beeldbepalende Sylvain Tack. En dit alles moet worden herdacht op een passende manier vonden de organisatoren van… Mi Amigo 40. Een organisatie bestaande uit die hard fans van het fenomeen zeezender, die in 2014 al een gelijkaardig tribute event organiseerden in Oostende. Met overrompelend succes trouwens… 

Dit keer werd gekozen voor Blankenberge, maar verder blijven de ingrediënten van deze herdenking hetzelfde; enkele dagen uitzenden vanaf een schip met zoveel mogelijk presentatoren van toen, aangevuld met radiomakers die voldoende voeling hebben met offshore radio. Dit alles ter meerdere eer en glorie van het fenomeen offshore radio, de fans en het grotere publiek. Want zendschip, studio’s en alle activiteiten in de marge van het gebeuren, zijn gratis toegankelijk.

Vanaf 30 mei aanstaande, tot en met 4 juni vindt u Radio Mi Amigo terug aan boord van de Castor. En dat is niet ‘zomaar’ een schip, maar wel eentje met een eigen link naar de wereld van de zeezenders. Het gaat immers om een zusterschip van de Bellatrix die werd ingezet als tender te behoeve van… de Rosse Revenge, de drijvende thuisbasis van o.a. Radio Caroline, Monique, 819 en 558. Tegelijk is de Castor identiek aan de Sirius en die kennen we dan weer uit de Greenpeace-vloot. 

Die Sirius tenderde trouwens, in de jaren ’80, eveneens de Ross Revenge in ruil voor het draaien van infomercials voor de millieu-organisatie bij Radio Caroline. Maar ook de Castor zelf heeft een enkele keer de Ross Revenge bevoorraad, toen de Bellatrix niet kon uitvaren. Daarnaast is de Castor een van de zeven zusterschepen gebouwd in de vroege jaren ’50, in Rotterdam, voor de Nederlandse Zeemacht. Ze dragen allemaal de naam van sterren die eerder werden gebruikt bij de scheepsnavigatie vooraleer satelliet z’n intrede deed; Antares, Bellatrix, Betelgeuze, Castor, Pollux, Procyon en Sirius.  

De studio aan boord van de Castor, die wordt gebouwd door het ervaren duo Walter Galle en Gino De Simpelaere, helemaal naar analogie met die op de Artremis, zal zich beneden in het ruim bevinden. Het schip blijft de hele duur van het evenement aan de kade liggen in de Blankenbergse haven. 

Credits: Schipspotting.com – Mari-Time

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Mark thys
Mark thys
25 februari 2019 - 15:08 15:08

Op welke frequentie zullen de uitzendingen te horen zijn?

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
25 februari 2019 - 16:56 16:56
Antwoord aan  Mark thys
Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx