RadioVisie

  • .
    .

Verveling slaat toe? Praat eens met Sonos!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Steeds minder mensen vragen zich af wààrom je ze nodig hebt, want ze worden steeds meer verkocht. Dan toch in Nederland. Dit blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Voor Vlaanderen zijn voorlopig geen exacte cijfers beschikbaar. De slimme luidsprekers, daar gaat het dus over. 

Ruim anderhalf miljoen Oranje-huishoudens hebben inmiddels zo’n apparaat gekocht, goed voor negentien procent van de bevolking. Google Home is de bekendste gevolgd door Sonos One (30%) en Google Home Mini (20%). Alhoewel dit niet de volgorde is in absolute verkochte aantallen. Vijf procent koos immers voor een product van Sonos, daarna volgden de Google Home Mini (4%) en Google Home (3%). De slimmerikken van JBL Link (2%) en Bose Home Speaker (1%) maken de top vijf compleet.

Het feit dat steeds meer mensen weten wat een slimme luidspreker is – in Nederland wordt steevast gekozen voor de benaming ‘smart speaker’ – doet de verkoop er gestaag toenemen. Twee op de drie Nederlanders kennen inmiddels de namen van één of meerdere merken (62%). Dit is een stijging ten opzichte van 2018 met 18%. Meer mannen (63%) en 18- tot 49-jarigen (76%) weten waar het over gaat dan vrouwen (55%) en 50-plussers (48%).

Net als in 2018 staat ongeveer een kwart van de bevolking positief tegenover spraakbesturing van apparaten (22%). Ook hier zijn mannen (28%) en 18- tot 49-jarigen (28%) vaker de kartrekkers dan vrouwen (18%) en 50-plussers (18%). Een derde van de Nederlanders blijft nog steeds sceptisch over aansturing door middel van spraakcommando’s (32%). 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx