RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Veronica straks en Veronica toen (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Veronica staat komende week – vanaf 19 april dus – geheel in het teken van de meest legendarische artiesten. Vanaf maandag wordt vijf dagen lang de ‘Legends Top 250’ uitgezonden. De lijst krijgt daarmee forse uitbreiding. De afgelopen twee jaar werd in de maand april de ‘Legends Top 50’ geprogrammeerd, maar omdat er zoveel geweldige artiesten deze planeet bevolken, opteerde men dit keer voor een vervijfvoudiging van hun aantal.

In 2020 stond Queen op nummer 1, gevolgd door Michael Jackson en The Beatles. Stemmen voor de ‘Legends Top 250’ kan tot en met overmorgen – zondag 18 april – via de website van Radio Veronica. Wie meedoet maakt kans op een gouden plaat van zijn of haar favoriete legend. Als opwarmertje voor de hitlijst draaien dj’s Dennis Ruyer en Tim Klijn zondag vanaf 18:00 uur hun persoonlijke, favoriete legends. 

Herinnert u zich deze (beelden) nog?

Ook in 1973 viel er heel wat te beleven bij Radio Veronica. Al waren de gebeurtenissen van een totaal andere orde. De dagen waren spannend, ontluisterend en heel enerverend (en dat allemaal tegelijk) voor de – toen nog – zeezender. Op 2 april sloeg het zendschip – de Norderney – van haar ankers. Negen dagen later konden de uitzendingen hervat worden vanaf de MV Mi Amigo (het zendschip van Radio Caroline). En op 18 april werd niet enkel de Norderney opnieuw vlot getrokken, maar was er ook de massademonstratie in Den Haag tot behoud van de populaire zender.

Alex van den Hoek heeft zopas een video online gezet met al deze gebeurtenissen op één lange rij. Met onder andere het laatste uitgezonden Veronica nieuwsbulletin van 2 april (vooraleer het schip strandde op de Scheveningse kust), de laatste woorden van Ruud Doets en de terugkeer op 259 meter AM. Er wordt ook gepraat met toenmalig Veronica-directeur Rob Out en Jaap Buys, de organisator van de demonstratie. Uiteraard met veel beelden van de Norderney en de MV Mi Amigo. (Mediapages)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx