RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Veronica Sorry, Rob?

Terwijl de Nederlandse publieke omroepen volledig in de ban zijn van de rel rond het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, blijft Radio Veronica het absolute zorgenkind van Talpa Network. Volgens verschillende bronnen én de blog van Patrick Kicken ziet het er naar uit dat het station wel eens het kind van de rekening zou kunnen worden bij de komende frequentieverdeling.

De wereld van Veronica draait echt niet door

Bij de onderneming van mediatycoon John de Mol wacht men officieel op de uitkomst van het hoger beroep rond de herschikkingen op de FM-band. Die volgt op 13 december aanstaande. Niettemin houdt men er nu al rekening mee dat het advies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) tot herschikking van vier naar drie pakketten – voor één en hetzelfde bedrijf – zal gevolgd worden. Dat zou in principe betekenen dat het kavel van de Gouwe Ouwe Zender – alias Radio Veronica – wel eens de dupe zou kunnen zijn. 

Zeker omdat de hooggespannen verwachtingen, na de komst van Rob Stenders (foto bovenaan), nooit echt werden ingewilligd. Afgaande op de resultaten van de recente luisteronderzoeken kon men enkel concluderen dat de zender, met maximaal 4% marktaandeel, ver onder de doelstellingen bleef. En vermits aartsvijand KINK er meer dan ooit op gebrand is om een plek tussen de grote mediaspelers af te dwingen, vrezen velen meer dan ooit voor de toekomst van Veronica. Geen wonder dat Rob Stenders, die zich in een twee-voor-twaalf situatie bevindt, de mogelijkheden voor een terugkeer naar het Hilversumse Mediapark onderzocht. Zo fluistert men toch de wandelgangen. 

Rob op banenjacht?

Zo lekte uit dat Rob Stenders vrij recent nog één van de kandidaten was om de tijdelijk afscheid nemende Giel Beelen, tijdens de late avonduren op NPO Radio 2, te vervangen. Verloren moeite want er werd gekozen voor talent uit eigen huis; de 42-jarige Mourad El Oualkili, die reeds zijn sporen verdiende bij NPO Radio 1 en bij de zaterdagse ‘Soulnight’. Of kan NPO Radio 5, in het kader van de langzame maar zekere verjonging, een opening bieden? 

De komst van Simone Walraven in drive time in de weekprogrammering en de terugkeer van Erik de Zwart – op vrijdagavond met het wekelijkse Top 40 Hitdossier – laten duidelijk een voorzichtige maar doordachte koerswijziging zien bij NPO Radio 5. Binnen de doelgroep voor 55+ evolueerde de seniorenzender immers – zonder één enkele plek op FM – van 11,3% naar 12,6% marktaandeel. 

Om het verhaal nog straffer te maken: zelfs in de commercieel interessante doelgroep tussen 25 en 45 jaar noteerde men een mooie evolutie van 4,0% naar 4,6%. Wedden dat de ‘Bonanza’ van Rob en Caroline een meerwaarde kan bieden op 5? Veronica? Sorry. (FVM)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
27 november 2022 - 18:52 18:52

De portemonnee en uitdaging is waarschijnlijk verleidelijk maar een zender als NPO Radio2 zat Rob Stenders als gegoten. Ik heb hem vroeger meermaals bezig gehoord via 3FM en Radio 2 en dat was altijd wel leuk om te horen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx