RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Veronica, probeer eindelijk eens radio anno 2021 te maken!

Wat ik zou doen als ik de baas was bij Veronica?

De kogel is door de kerk. Genee, Gijp en Derksen gaan dagelijks TV maken bij De Mol’s SBS6 vanaf 1 januari. Dan is het vrijwel zeker dat Wilfred gaat stoppen met zijn dagelijkse radioshow op Veronica. Ook al lig je om 24 uur in bed na je TV show die tot 22:30 uur duurt dan nog is het bijna niet combineren. En er zijn meer redenen waarom Genee’s ochtendshow wel z’n beste tijd gehad heeft bij Veronica..

Van de zomer, toen Genee in de middag zat tijdens het EK voetbal omdat dat makkelijker te combineren was met De Oranjezomer op SBS6 schijnen de kersverse programmabazen Stenders & Caroline (foto bovenaan) even op visite geweest te zijn tijdens het programma. Naar verluidt ontstond daar een heel vreemd, afstandelijk sfeertje. Op zich niet raar aangezien een van Genee’s sidekicks, Niels, tot voor kort de (interim)baas was bij de club. Toen was niks mogelijk, ook niet op social gebied, sinds Rob er zit is er ineens budget voor vanalles-en-nog-wat aan content en redacteuren. Steekt toch.

Ook het plots afwezig zijn van die andere sidekick voor langere tijd doet vermoeden dat het op z’n zachtst gezegd allemaal niet heel soepeltjes verloopt tussen Rob Stenders en de ochtendploeg. Het langer wegblijven van Wilfred na zijn vakantie ook niet. Natuurlijk kreeg hij een klap te verduren door privé omstandigheden, maar hij was wel gewoon op TV en BNR. De meest logische optelsom die je natuurlijk zou maken is dat Genee wel met zijn ploeg de middag kan gaan doen op Veronica vanaf 1 januari, zoals voorheen ook het geval was. Tim Klijn naar de ochtend, samen met Celine & Henk Blok, probleem opgelost.

Maar er zijn meer mogelijkheden voor de ochtend van Veronica. Het is een publiek geheim dat Rob (als een van de weinigen in radioland) momenteel nog heel erg gecharmeerd is van het niveau dat Coen en Sander dagelijks in de middag aantikken op Radio 538. Dat daar de programmering op de schop gaat lijkt evident, dus die twee zie ik ook nog wel eens de broodnodige herstart maken als ochtendshow, dan dus op Veronica.

Andere mogelijkheden die in het verleden nog wel eens gespeeld hebben zijn Wijnand (Speelman, bekend van BrandstederGate) en Barend van Deelen. Zou ook nog steeds kunnen, die twee hebben ambitie genoeg. Lex Gaarthuis liet vandeweek in de ochtend bij 10 weer horen dat hij toch een stukje breder georiënteerd is dan onze Dokter Pop / Ekmeister, zou ook zo naar Veronica kunnen verhuizen. De mevrouw die het nieuws doet in de ochtend bij Veronica (Florentien) heeft al meerdere malen aangegeven dat ze toch graag net als Evelien uit de ochtend op 10 óók met haar kop op TV wil, dus als die de kans krijgt Hart van Nederland te presenteren is ze sowieso weg.

Wat ik zou doen als ik de baas was bij Veronica? Eens eindelijk proberen moderne radio anno 2021 te maken. Gewoon die TV show van Derksen, Gijp en Genee van die avond de ochtend erna uitzenden op de radio. Met Rick & Niels eromheen voor de service items, de muziek en wat stationsacties. Dán benut je je content optimaal. We moeten af van het idee dat alles maar een keer uitgezonden kan en mag worden, de hiphopshow die ik op vrijdagavond doe bij Wild FM wordt een aantal uren later op Curacao, Bonaire en Gran Canaria ook weer uitgezonden.

Je hebt een perfect uithangbord en extra promotie voor je TV show door iedere ochtend mensen eraan te herinneren dat dit gouden trio ’s avonds weer op TV is. En ook al heb je het (half) gezien de avond ervoor, in combinatie met goeie muziek kan het helemaal geen kwaad als je het de dag erna nog eens hoort. Desnoods zend je het van 06:00-08:00 uur uit en zet je van 08:00-10:00 uur een andere jonge jock die eens wat anders durft te laten horen. Als Stenders nou ballen heeft en hij wil zijn toekomst zonder Marc Adriani bij Veronica een beetje veilig stellen, dan gaat hij er natuurlijk zelf zitten ’s ochtends. Hup, Stenders Vroeg terug. Je bent de grootste naam die het station nog rijk is en als je er een succes van wil maken, dan ook zelf de kar trekken.

Patrick Kicken


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kicken op radio en zo – 143

Waarom werken bij de radio zo ziekmakend is Radiomakers met een burn-out. De lijst wordt Lees verder

Kicken op radio en zo – 142

‘Het langstzittende radioduo van Nederland’ heeft voor twee jaar bijgetekend bij Talpa. Prima toch, zou Lees verder

Kicken op radio en zo – 141

Wat omroepen zouden moeten leren van het Peter R. de Vries drama Wat een onmacht Lees verder

Kicken op radio en zo – 140

Het was de ‘talk of the town’ vroeger. Wat is Alarmschijf geworden? Nu de Top Lees verder

Terug naar ‘Veronica 828’ (video)

Al is het alweer vele decennia geleden dat de grootste avonturen van zeezenderradio achter ons Lees verder

Veronica start nieuwe programmering

Zendermanager Rob Stenders en zijn team trekken met steile verwachtingen het pas gestarte jaar in. Lees verder

Oud-Veronica techneut Maarten van der Harst overleden

Het nieuws raakte nu pas bekend, medio december 2021 reeds is Maarten van der Harst Lees verder

‘Wat moet dat hier jongens?’ (audio)

Als ik zeemeeuwen hoor krijsen, denk ik aan Radio Veronica en zie ik in gedachten Lees verder

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x