RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Veronica neemt de trein. En je kan meereizen.

Radio Veronica vertrekt op vrijdag 9 juni weer met de ‘Veronica Express’ vanuit Hilversum voor een muzikale reis door Nederland. Met de mediahoofdstad als begin- en eindstation pikt de trein gedurende de dag passagiers op door heel het land. Ondertussen wordt radio gemaakt in een speciaal ingerichte studio-coupé. Diverse artiesten zorgen voor een akoestische set.

Deze tweede editie van de Veronica Express gaat werkelijk alle richtingen. Onder meer Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Meppel staan op het stedenlijstje. Rijden mee en treden op, onder andere Ilse DeLange, Thijs Boontjes, Sven Figee, Ed Struijlaart, Blackbird, Marlon Pichel en Jana Mila. Aan het eind van de dag arriveren alle treinreizigers opnieuw in de Hilversumse Veronica-studio, waar een extra lange vier uur durende uitzending volgt en de meegereisde artiesten nog een extra optreden geven.

° Lees verder onder de foto’s

Net dit idee werd vorige jaar oktober voor het eerst gekopieerd door Radio Veronica, tijdens de eerste editie van de Veronica Express. De line-up bestond toen uit Danny Vera, Brian Dunne, Son Mieux, Sophia Kruithof, Mell & Vintage Future, Certain Animals, Voltage en Savine.

Het idee van de Veronica Express ontstond een jaar geleden en is gebaseerd op de beroemde Canadese Festival Express: een trein met aan boord artiesten als Janis Joplin, Grateful Dead en The Band, die in 1970 door het land trok van concert naar concert. De reis eindigde telkens in één grote jamsessie. In de wereld van de popmuziek ook al eens omschreven als ‘Woodstock op wielen’. De Festival Express was vooral een protest tegen te dure concerttickets en de almacht van de concertorganisatoren. (Foto’s: Veronica – Ben Houdijk)


Spellbinding documentary that nostalgically chronicles five days in the summer of 1970, when a train full of now- legendary rock perfomers.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx