RadioVisie

  • .
    .

Veronica: Laatste keer Giel Beelen (audio)

Giel Beelen presenteerde deze ochtend, vrijdag 25 september, na bijna drie jaar zijn laatste ochtendshow op Radio Veronica. Hij vertrekt er omdat hij de commerciële zender niet echt bij hem vindt passen. “Ik denk dat ik veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat.”

Wie zichzelf een beetje radionerd kan noemen, kent de man, zijn vakmanschap, zijn reputatie, zijn stunts. Voor wie hem niet volgt in Vlaanderen, we gaan ons op glad ijs begeven. Iedere vergelijking loopt mank, maar we proberen het toch. Neem Peter Van de Veire van MNM en Gunther Desamblanx van Studio Brussel. Voeg wat Hollandse bravoure toe en een doe er nog een scheut extremiteit bij. Inteso?

Tijdens zijn laatste uitzending werd Giel op verschillende manieren verrast. Zo kwam iets na 07:00 uur Radio 10-dj, collega en goede vriend Gerard Ekdom langs om afscheid te nemen en schoven Content & Programma Directeur, Radio Marc Adriani en interim Radio Director Radio Veronica Niels van Baarlen aan voor een dankwoord met een speciaal cadeau. Uit handen van Niels ontving Giel de Veronica Legend Award voor zijn tijd bij Radio Veronica.

Toch is voor Beelen een soort van droom uitgekomen: “Ik heb het gezegd bij het eerste programma dat ik maakte drie jaar geleden, midden in de nacht. Vroeger speelde ik radio en dat ik dan heel graag Veronica wilde uitspreken en ik heb het gewoon heel vet gevonden. Maar het is goed”.

“Ik hoop echt dat Veronica als een malle gaat schoren en dat het heel erg het station wordt met voornamelijk 80’s, met voetbal en Formule 1 en dat is gewoon niet waar ik moet zitten. En dan ga ik echt wel eens luisteren als radionerd, maar ik denk dat ik veel beter bij een station kan gaan zitten wat alle kanten op gaat. Van house classics naar nieuwe Nederlandse muziek en lekker lullen met luisteraars.”

Vanaf oktober is Beelen elke werkdag tussen 04:00 en 06:00 uur te horen op NPO Radio 2. Marc Adriani, directeur van de radiotak van Talpa grapte dan ook dat ze alle liedjes in de database van Veronica gingen controleren. Daarmee doelde hij op de stunt die Beelen uithaalde bij zijn oude werkgever 3FM, waarbij opeens de boodschap te horen was dat Giel op Veronica te horen was.

Daarnaast gaf Adriani aan dat hij regelmatig met Beelen te doen had als hij weer eens zwaar onder vuur lag. Giel en stunten in zijn programma’s, da’s een beetje synoniem. Maar niet iedere actie viel daarbij in goede aarde. “Deze ochtendshow krijgt een staartje met de Muijs en vanaf daar Veronica Inside.” Als afsluiting had Beelen de bekende afscheidsspeech van Veronica uit 1974 in een eigen jasje gestoken.

Vanaf maandag is Martijn Muijs tijdelijk in de ochtend te horen op Veronica. Begin november neemt Wilfred Genee met zijn team het stokje over. 

° Beelden van Gerard Ekdom die Giel verrast in de uitzending: 
° Bekijk hier de beelden van het dankwoord van Marc Adriani en de uitreiking van de Veronica Legend Award:

° Videocredits: Radio Veronica-  de Veronica Ochtendshow met Giel


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx