RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – slot (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En toen was het echt voorbij, voor iedereen!

In mijn laatste programma had ik verteld dat er één en ander ging veranderen in mijn leven waardoor terugkeren bij Radio Mi Amigo onzeker was. Maar ik hield wel ‘de lijnen open’, zoals dat zo mooi heet. Mijn studieplannen stonden al op de rails. Die kon ik niet zomaar afbreken. Wel bleek later dat een modulaire aanpak mogelijk was om dit af te ronden. 

Maar de grootste hobbel was toch die hernia behandeling. Daar nam men vroeger echt alle tijd voor. Uiteindelijk werd het een behoorlijke operatie en moest ik daarna weer leren lopen. Dat ging pas weer een beetje in de derde week van september. Enkele weken eerder was Wim de Groot zelfs nog op ziekenbezoek geweest. 

Hij vroeg me of nog ik de instellingen van de audiocompressor uit mijn hoofd wist want hij ging weer terug naar boord.  Tja, dat was na een operatie onder narcose natuurlijk niet helemaal helder meer. Wel jammer dat ze aan boord blijkbaar die instellingen hadden gewijzigd.

MS Magdalena binnengesleept!

Ik was, geloof ik, nog geen dag thuis of de Magdalena werd binnengesleept in Terneuzen (foto onder). De vraag of ik nog zou teruggaan hoefde ik dus niet meer te beantwoorden: het was voorbij. Maar ik had zeker naar een formule gezocht om door te gaan als de zender in de lucht was gebleven. Intussen ging het Nederlandstalige Caroline wel nog door. 

Het duurde dan ook niet lang voordat ik benaderd werd door Rob Hudson en Paul De Wit om naar de MV Mi Amigo te gaan. Na een dag nadenken besloot ik daar toch maar niet op in te gaan. Ik had al veel slechte verhalen gehoord over die organisatie. Zo waren er deejays die nog heel wat tegoed hadden. En de slechte staat van het schip was uiteraard geen aanrader.

Het zeezender gebeuren was voor mij nu voorgoed voorbij. Maar na veertig jaar kijk ik nog steeds terug op een periode waarin heel veel gebeurde in korte tijd. En waarin we probeerden met heel weinig middelen er een leuk station van te maken. Daarbij had ik ook het geluk om met mensen aan boord te werken die tegen een stootje konden en een groot relativeringsvermogen hadden. Daardoor werd er ook veel gelachen.

Avonturen uit een jongensboek

En ja, dit betekent ook het einde van het Johan Vermeer (foto links). Misschien pakken andere ex-zeejocks nog een en ander op. Hopelijk heb ik hiermee wat inzicht kunnen geven hoe het er aan toe ging in die tijd op zee. Dat het niet alleen maar vrolijk plaatjes draaien was. Ik stond in het voorjaar op de Castor bij Mi Amigo 45 nog na te praten met Wim de Groot (foto rechts) over onze periode aan boord. We stonden in de avondzon met uitzicht op zee verhalen op te halen.

Ik vertelde dat ik tijdens het digitaliseren van oude programma’s hoorde dat we soms best moe waren. “Kun je nagaan hoe blij ik was toen jullie kwamen want ik deed in het begin alle programma’s in mijn eentje!” zei Wim. Het was zeker soms aanpakken. Na veertig jaar wil je dit soort dingen nog wel eens vergeten. Want het geheugen is nu eenmaal selectief.

Maar we spraken natuurlijk ook over hoe het allemaal zo fout kon lopen in die paar maanden. Hoe jammer dat was. Ferry Eden zal in zijn boek daar zeker nog nader op in gaan. Maar het was voor mij hoe dan een spannend jongensboek. En vandaag de dag is er gelukkig weer een Radio Mi Amigo. Ik doe weer ieder weekend een programma in de zeezenderstijl compleet met een oude ‘Lieveling’ of oude deejay hittips . Zo houden we toch een beetje de herinneringen levend!

Een dagje storm op de Noordzee en problemen aan boord van de MS Magdalena (deel 1 & 2). Met onder andere Jerry Hoogland en Ferry Eden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 10

Eindelijk van boord! Zaterdagmiddag 28 juli trokken we de doordeweekse programmering nog een dagje door. Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 9 (audio)

Wij willen weer weg! Problemen met de zender aan boord van de MS Magdalena, spreekwoordelijk Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 8 (audio)

Geen zender zonder elastiekje Ik schreef het eerder al: de zender verschafte me ook het Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 7 (audio)

Op zaterdag 21 juli was het weer tijd voor de Belgische Nationale Hitparade en tipparade. Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 6 (audio)

'De trukken van de foor' Rond de 18 juli kwam er opnieuw een tender langszij Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 5

Niet enkel de overheid lag dwars, ook de Noordzee deed dit Zoals eerder verteld was Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 4 (audio)

Louis Stuster aka Johan Vermeer was één van de mensen die live vanaf de MV Lees verder

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 3 (audio)

Louis Stuster aka Johan Vermeer was één van de mensen die live vanaf de MV Lees verder

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
9 oktober 2019 - 17:39 17:39

Johan,
Het was een boeiende reeks verhalen van jullie tijd aan boord van de MV Magdalena.
Jammer genoeg ontbrak het een en ander van wilskracht of wat dan ook van de mensen aan land.
En jammer dat er een einde gekomen is van de eens zo populaire zenders op zee.
Veel succes met uw programma’s op de hedendaagse radio Mi Amigo.
Nog een vraagje, ik heb een internetradio, waar ik veel zenders kan ontvangen, maar Mi Amigo vind ik niet.
Heb jij een idee of iemand anders hoe ik die vind?
Groeten
Eric

Verbeke Francis
Verbeke Francis
20 juli 2021 - 17:01 17:01
Antwoord aan  Eric

Beste, Ik heb een AMP Sonos internet radio en daar kan Radio Mi Amigo Internationaal perfect beluisteren
Zoals in de goeie ouwe tijd

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx