RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen (foto-epiloog)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Triest afscheid

Elf zaterdagen na elkaar hebt u de avonturen van Johan Vermeer bij Radio Mi Amigo in 1979 kunnen volgen. Ze speelden zich bijna helemaal af aan boord van de MS Magdalena, het tweede zendschip van deze iconische zeezender. De in 1964 als graanschip gebouwde Casa Blanca was tegelijk de echte heldin in dit verhaal, die helaas troosteloos aan haar einde kwam.

Als epiloog bij de reeks columns ‘(Ver)meer Mi Amigo verhalen’, deze trieste foto’s van een radioproject dat goed bedoeld was, maar slecht uitgevoerd. Het schip was immers niet berekend op een permanente positie bij de Thorntonbank voor de Belgische kust bij Zeebrugge. Men had onder andere de grote ankerketting aan de veel kleinere originele ketting van de oorspronkelijke coaster vastgemaakt. Op 23 september 1979 verkeerde de Magdalena alweer in moeilijkheden en kwam binnen de Nederlandse territoriale wateren terecht om uiteindelijk vast te lopen op een zandbank. De Nederlandse staat meende belang te hebben bij het schip en besloot het te laten bergen. 

De MS Magdalena werd door bergings en scheeps-sloop-maatschappij Van de Marel BV uit Nieuwerkerk in Zeeland opgehaald om gesloopt te worden. Het schip bleek op maar liefst negen plaatsen lek te zijn en werd niet langer zeewaardig verklaard. In het Zeeuwse Ouwerkerke werd kort nadien met de afbraak begonnen. Wijlen Rob Olthof van de Stichting Media Communicatie slaagde er in om nog deze foto’s te maken. Als een soort ultiem afscheid. (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx