RadioVisie

  • .
    .

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 6 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘De trukken van de foor’

Rond de 18 juli kwam er opnieuw een tender langszij de MV Magdalena met onder andere nieuwe jingles en de nieuwe Belgische Nationale Hitparade voor zaterdag de 21-ste. Die nieuwe jingles waren onder andere ingezongen door de Belgisch groep LBS, die ook de Hitmaker hadden die week. Aan boord namen we het zogenaamde strijdlied ‘Love me tender’ op, maar daar ga ik verder niet meer op in want ik wil daar eigenlijk niet meer aan herinnerd worden… Ik wil het wel over jingles hebben.

Dat de communicatie tussen schip en land niet ideaal was bleek ook uit het feit dat de jingles werden aangeleverd op een grote studiotape, alles opgenomen op 38 cm/sec. Niet handig aangezien we aan boord alleen ReVoxen B77 hadden staan van het type 9,5 en 19 cm/sec. Bijgevolg moesten we de band op één ReVox op 19 cm/sec afspelen en met de andere op 9,5 cm/sec opnemen. Daarna werd de 9,5 opname op 19 afgespeeld. Het waren de trucjes uit het analoge tijdperk. Het werkte, maar deed wel afbreuk aan de kwaliteit. 

De bekendste jingle was natuurlijk ‘Mi Amigo it’s a loving thing… everybody sing’, opgenomen op de intro van het nummer LBS, van de gelijknamige groep LBS. Maar er werden natuurlijk meer opvallende jingles gebruikt. Zo ook de naamjingles van Donna Summer. Hoe kwamen we daar aan? Dat ging zo. In 1977 leerde ik Rob Hudson kennen. Hij benaderde me toen ik bezig was met de middengolfzender Radio Mercurius in Amsterdam, waarbij ook Ad Roberts en Graham Gill programma’s deden. 

° Compilatie Radio Mi Amigo 272-jingles met LBS als centraal thema

Rob kreeg er lucht van dat Donna Summer weer naar Nederland kwam. Samen met Ronald Bakker gingen ze naar de tv-studio’s en – toen kon dat nog – stapten ze op Donna af met de vraag of ze een paar naamjingles wilde inspreken. Dat kon blijkbaar want op een gegeven moment belde Hudson mij op en ik hoorde: “Hello, this is Donna Summer on the Johan Vermeer show”. Dat had ie toch mooi voor elkaar gekregen! Uiteraard heeft Donna ook voor andere dj’s naamjingles ingesproken waaronder Rob Hudson zelf. En veelvuldig door hem gebruikt aan boord van de MV Mi Amigo.

Deze naamjingle had ik natuurlijk meegenomen aan boord van de MS Magdalena. Dat kwam mooi uit want Donna Summer had net in die periode een aantal grote hits, waaronder ‘Hot Stuff’ en ‘Bad Girls’. Veel gebruikt dus in de Vermeer programma’s vanaf zee! Donna is er niet meer, maar tot op de dag van vandaag gebruik ik bij Radio Mi Amigo International, iedere zaterdag van 09:00 tot 10:00 uur en op zondag van 16:00 tot 17:00 uur,  een verknipte versie met alleen mijn naam nog.

Eigenlijk als een soort eerbetoon. Dat geldt ook voor Hanna de kapitein. Naar analogie met de kapitein-jingles van Don Allen op Radio Northsea International liet ik Hanna eveneens naamjingles inspreken. Ook die gebruik ik nog in een verknipte versie. 

° Hi this is Donna Summer on the Johan Vermeer Show

° MS Magdalena-kapitein Hanna aan het woord

° Bijzondere dank aan Philippe Derluyn voor de audio-bijdrage


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx