RadioVisie

  • .
    .

Verenigde Staten gaan FM-frequenties veilen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Amerikaanse mediawaakhond Federal Communications Commission (FCC) gaat volgend jaar op 28 april niet minder dan 130 FM-frequenties, verspreid doorheen heel het land, veilen. Van andere frequenties zijn de vergunningen teruggegeven of ingetrokken. Bij een vorig gelijkaardig initiatief was er totaal geen interesse.

Voor elke frequentie werd een startbedrag vastgesteld. Dat varieert van $ 750 tot $ 100.000. Dit bedrag is gelijk aan dat waarmee het bod telkens verhoogd wordt. Geïnteresseerden dienen de vereiste som vooraf over te maken aan de FCC. Partijen die tijdens de veiling afhaken, krijgen het geld echter teruggestort.

Van de 130 FM-frequenties – 32 bevinden zich in Texas – zijn er 28 die met een vermogen van 25 kW of hoger mogen gebruiken. De duurste licentie op de lijst is voor de 107.9 FM (50 kW) in de stad Sacramento, Californië. Kandidaten moeten er onmiddellijk $ 100.000 op tafel leggen. Tot en met 2017 was deze vergunning in handen van Entercom, de eigenaar van The End (KDND).

Ondanks dat hun vergunning in 2013 nog verlengd werd, trok de FCC ze in. Het radiostation lag immers al sinds 2007 onder vuur nadat het een spelletje water drinken had georganiseerd dat voor één van de kandidaten fataal afliep. Omdat Entercom op het punt stond te fuseren met CBS Radio, en daarvoor de toestemming nodig had van de FCC, werd besloten om de frequentie in Sacramento op te geven.

De laatste keer dat de FCC FM-frequenties veilde was in 2018. Toen ging het echter om laagvermogen FM-zenders, de zogenaamde translators. Dertig licenties waren toen goed voor $5 74.000. De laatste grote veiling van zenders met groot vermogen vond plaats in 2015. Toen leverden 102 frequenties ruim $ 5 miljoen op. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx