RadioVisie

  • .
    .

Veiling ‘Viva for Life’ goed voor € 36.200 (video)

Een glazen huis, drie presentatoren en een groep gedreven medewerkers, meer was er niet nodig voor een nieuwe editie van ‘Viva For Life’. 144 uur radio, televisie en streaming via alle mogelijke digitale platformen vestigen de aandacht op de toenemende armoede onder de jongeren. Met als slogan ‘Un sourire pour l’avenir’ mocht de jaarlijkse veiling uiteraard niet ontbreken. Ophéiie Fontana (foto bovenaan – © Martin Godfroid) verbaasde zich terecht over de gigantische vrijgevigheid.

Nieuwslezer van het televisiejournaal François de Brigode, in zijn vrije tijd een fotograaf, bood ‘Nuages’ met een prachtig zicht aan op een verouderde kerk aan. Een luisteraar betaalde zonder dralen 6.700 euro. Een meer dan belovende start, die uiteraard om meer vroeg. Dat tussendoor ‘Happy New Year’ van Abba voorbij kwam, was ietwat ongelukkig. Een ‘petit accident de parcours’ dus. Dat VivaCité zich trouwens niet echt aan een draaiboek houdt, werd in een vingerknip duidelijk. Van het folkduo Les Frangines en ‘Donnez-moi’ via het Zweedse kwartet overschakelen naar ‘Creep’ van Radiohead, ‘She Wolf’ van David Guetta en Sia, ‘Bridge Over Troubled Water’, het visitekaartje van Simon en Garfunkel. Extremer als contrast bestaat niet.

Sara, Matt, Clara et les autres

‘Pyramide’, het met goud bekroonde werkstuk van Matt Pokora steeg pijlsnel van 150 euro naar 4.500 euro om op 5.500 euro uit te komen. De single ‘Heartbreaker’ van Loïc Nottet, de voormalige Belgische vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival – toen met met ‘Rhythm Inside’ – en de toekomstige coach van ‘The Voice Belgique’, kreeg dadelijk belangstelling. 1.000 euro werd er 5.600 euro. Betaald door een mama, die haar kind van acht jaar op die manier een niet alledaags eindejaarscadeau bezorgde.

Clara Luciani, geen onbekende voor het Waalse publiek, stelde haar gouden cd ‘Sainte Victoire’ ter beschikking. De interesse voor deze polyvalente zangeres, die recent ook een tekst componeerde voor het nieuwe album van Julien Clerc, lag aanvankelijk aan de relatief lage kant. De tweede ronde overtrof echter alle verwachtingen en klokte af op 5.700 euro.  

Er was ook een stormloop voor een unieke foto van presentatrice Sara De Paduwa in de gedaante van Mary Poppins, onder water. Het bod overschreed snel 4.000 euro om uiteindelijk 7.000 euro te halen. Een duidelijke bevestiging van de torenhoge populariteit van de voormalige medewerkster bij het regionale Radio Antipode. Ze groeide helemaal terecht uit tot een boegbeeld van VivaCité en van ‘Viva For Life’ uitgroeide.

De apotheose

Voor de laatste aanbieding, de platina cd ‘Versus’ van Vitaa en Slimane, die onlangs drie NRJ Music Awards veroverde, werd de lat logischerwijze hoog gelegd. 500 euro evolueerde tot 3.700 euro om uiteindelijk voor 5.700 euro van de hand te gaan. Een meer dan origineel geschenk van een moeder voor één van de familieleden. Met 36.200 euro werd de kassa van ‘Viva For Life’ dus meer dan flink gespijsd. De ‘overload’ van publiciteit om de betrokken partners extra in de verf te zetten, mocht dan soms hinderlijk zijn, het kon de pret niet drukken. (FVM)

° Kijken en luisteren kan nog tot woensdagavond 23 december via VivaCité en RTBF Auvio.

Samenvatting:

  • Foto Francois de Brigode: 6.700 euro
  • CD ‘Pyramide’ Matt Pokora: 5.500 euro
  • Single ‘Heartbraker’ Loïc Nottet: 5.600 euro
  • CD ‘Sainte Victoire’ Clara Luciani: 5.700 euro
  • Foto Sara De Paduwa: 7.000 euro
  • CD ‘Versus’ Vitaa en Slimane: 5.700 euro 
  • Totaal: 36.200 euro 


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx