fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Veel Eurovisiesongfestival bij MNM, beetje bij Radio 2

Tot spijt van wie het benijdt, het Eurovisiesongfestival bestaat nog steeds. Winnaars werden de voorbije jaren net zo snel vergeten als ze kwamen en van een muzikaal festijn is het gebeuren geëvolueerd naar een puur visueel tv-spektakel. Radiostations zien het met lede ogen aan al krijgen ze her en der nog een stukje van de koek toegestopt.

Nog een kleine drie weken en dan is het zover: Eliot verdedigt in Tel Aviv de Belgische kleuren met ‘Wake up’. Zijn avonturen op het podium en achter de schermen zijn hoofdzakelijk te beleven bij Eén – zowel op televisie met de liveshows, als online via de website en sociale media. Bij de radio is tijdens de Eurovisie-week dagelijks te horen hoe het er op en naast dat grote podium aan toe gaat: op MNM brengt Peter Van de Veire elke ochtend live verslag uit vanuit Tel Aviv.

Dit jaar was het aan de RTBF om een kandidaat die voor België optreedt, aan te duiden. De achttienjarige Eliot uit Mons mag zijn ding doen in de eerste halve finale op dinsdag 14 mei. Hij treedt als tiende op. De tweede halve finale, op donderdag 16 mei is ook te volgen bij de VRT. Wegens het verkiezingsprogramma ‘Iedereen kiest’ op Eén wordt de show uitgezonden op het derde kanaal. Van de Veire geeft commentaar bij de drie liveshows. Zowel de twee halve finales als de finale zijn ook via een livestream te volgen op VRT NU.

Elke ochtend een live update via MNM

De ochtendman van MNM brengt zowel voor Eén als voor MNM nieuws vanuit Tel Aviv. Hij ontbijt een week lang met Eliot en vertelt Julie Van den Steen elke morgen, live tijdens het programma wat er gebeurt voor en achter de schermen. Iedereen kan ook online volgen via de sociale media van MNM. Julie zelf krijgt die week bezoek van een paar bijzondere gasten en heeft het met hen ook over het muziekfestival; Viktor Verhulst (maandag), actrice Lauren Versnick (dinsdag), Geert Van Rampelberg (vrijdag). 

Tijdens de Eurovisiesongfestival-week kunnen de Radio 2-luisteraars dan weer stemmen op hun favoriete songfestivalnummer van àlle voorbije edities. De top 40 daarvan wordt op zaterdag 18 mei uitgezonden, tussen 13:00 en 16:00 uur, met Lars De Groote. (TB)

° Fotocredits: VRT


Amptec

Meer over VRT Radio 2

Meer over MNM

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Humor uit het kot van Radio 2

Radio 2 kent een hele traditie van lachen en humor. Programma's als 'De Zoete Inval' en 'De Rechtvaardige Rechters' haken wekelijks in Lees verder

Radio 2: Reeks 3 ‘Beste Buren Huiskamerconcerten’

In coronatijden brengt Radio 2 optredens van bekende Vlaamse artiesten naar alle huiskamers met de Lees verder

2001: De kanaries van Radio 2 vliegen in de prijzen

Promax is een professionele vereniging van Amerikaanse en Europese marketeers, die vooral met televisie bezig Lees verder

Blad 450: 3FM, Spotify en Radio 2 (video)

De radio wordt er weer een beetje vrouwelijker (en dat werd echt hoog tijd)Helemaal in Lees verder

Blad 444: TROS FM, Westradio, GRK, Radio 2 & Europa

Niet dat we cijferfetisjisten zijn, maar zeg nu zelf... 444 is toch een getal dat Lees verder

Radio 2: ‘Beste Buren-concert’ voor alle huiskamers

Door de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dijken, valt het hele sociale leven Lees verder

Blad 429: Radio 2, streaming en vrouwen (video)

Guldensporenstad heeft eindelijk plannen met een imposant radiogebouw (en dat werd tijd)Tijden veranderen: ooit was Lees verder

2001: Michel Follet van Radio 2 naar… Radio 2

Het hing al een tijdje in de lucht, maar niemand die het wilde bevestigen. Michel Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in muziek, vrt
Nostalgische column Hans Knot (68)

Het radiodagboek van 26 april – 116 (video)

Radioblad 123: Radio Gogo, Radio 1 & Mi Amigo (audio)

Zot van audio? Radio Track kaapt Muziekcentrum

UK: Vick Hope bij Classic FM & Wham! bij BBC Radio 2

2005: RadioVisie sprak met Geert Bourgeois (audio)

Sluiten