fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Veel Eurovisiesongfestival bij MNM, beetje bij Radio 2

Tot spijt van wie het benijdt, het Eurovisiesongfestival bestaat nog steeds. Winnaars werden de voorbije jaren net zo snel vergeten als ze kwamen en van een muzikaal festijn is het gebeuren geëvolueerd naar een puur visueel tv-spektakel. Radiostations zien het met lede ogen aan al krijgen ze her en der nog een stukje van de koek toegestopt.

Nog een kleine drie weken en dan is het zover: Eliot verdedigt in Tel Aviv de Belgische kleuren met ‘Wake up’. Zijn avonturen op het podium en achter de schermen zijn hoofdzakelijk te beleven bij Eén – zowel op televisie met de liveshows, als online via de website en sociale media. Bij de radio is tijdens de Eurovisie-week dagelijks te horen hoe het er op en naast dat grote podium aan toe gaat: op MNM brengt Peter Van de Veire elke ochtend live verslag uit vanuit Tel Aviv.

Dit jaar was het aan de RTBF om een kandidaat die voor België optreedt, aan te duiden. De achttienjarige Eliot uit Mons mag zijn ding doen in de eerste halve finale op dinsdag 14 mei. Hij treedt als tiende op. De tweede halve finale, op donderdag 16 mei is ook te volgen bij de VRT. Wegens het verkiezingsprogramma ‘Iedereen kiest’ op Eén wordt de show uitgezonden op het derde kanaal. Van de Veire geeft commentaar bij de drie liveshows. Zowel de twee halve finales als de finale zijn ook via een livestream te volgen op VRT NU.

Elke ochtend een live update via MNM

De ochtendman van MNM brengt zowel voor Eén als voor MNM nieuws vanuit Tel Aviv. Hij ontbijt een week lang met Eliot en vertelt Julie Van den Steen elke morgen, live tijdens het programma wat er gebeurt voor en achter de schermen. Iedereen kan ook online volgen via de sociale media van MNM. Julie zelf krijgt die week bezoek van een paar bijzondere gasten en heeft het met hen ook over het muziekfestival; Viktor Verhulst (maandag), actrice Lauren Versnick (dinsdag), Geert Van Rampelberg (vrijdag). 

Tijdens de Eurovisiesongfestival-week kunnen de Radio 2-luisteraars dan weer stemmen op hun favoriete songfestivalnummer van àlle voorbije edities. De top 40 daarvan wordt op zaterdag 18 mei uitgezonden, tussen 13:00 en 16:00 uur, met Lars De Groote. (TB)

° Fotocredits: VRT


Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over VRT Radio 2

Meer over MNM

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Een hele aparte editie van Het Blad om onze vakantieperiode af te sluiten. In principe
De zomervakantie is halfweg. Maar we willen je het verhaal rond de zomervormgeving van Qmusic
Moet er nog (meer) non stop radio zijn in Brugge? (U hoeft niet te antwoorden)
Ferry Maat ruimt platenkast op, Rudy Meyns kiest voor VBRO 'Beter laat dan nooit' dachten
De VRT heeft een grondig onderzoek gevoerd naar een mogelijke verhuizing van Radio 2 Vlaams-Brabant
Jan Knudde, momenteel nethoofd van Radio 2, zal vanaf oktober de leiding bij Radio 1
De Pré Historie wordt vervangen door Yesterdayland Precies op de verjaardag van Guy De Pré,
‘Wie het breed heeft, laat het breed hangen’. Een volkswijsheid die bij ons de voorbije

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioblad 124: Evanna, TV Vlaanderen, luistercijfers

RadioVisie’s DAB+ weekrapport (13)

Frankrijk: Fogiel weg bij RTL (video)

Radioblad 123: Radio Gogo, Radio 1 & Mi Amigo (audio)

Radioblad 122: Nostalgie, Joe & Q, Apache (audio)

Zot van audio? Radio Track kaapt Muziekcentrum

Sluiten