RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

VBRO is dood. Leve de VBRO!

Een kort berichtje op de Facebook-pagina van VBRO zorgde gisteren voor enige verwarring in radioland (zie onderaan). In de respons van de webmaster op een vraag van een luisteraar, werd immers de ‘Terugkeer van de VBRO’ aangekondigd. Er zijn zaken waar de radiowereld en de luisteraars minder van in de war zouden raken. Tijd dus om ons oor te luisteren te leggen bij Het Radiohuis in Brugge.

Steven Dujardin (marketing manager & woordvoerder BNL): “Dat de Vrije Brugse Radio de vlag de lading niet dekte om nationaal te gaan was duidelijk. Dat hebben we ook al maanden geleden bekend gemaakt toen er een nieuwe leiding aan het hoofd van de omroeporganisatie kwam te staan. VBRO maakte op DAB+ alsook op z’n FM-frequenties plaats voor een nationaal merk BNL dat staat voor Belgische en Nederlandstalige producties. Er is ook steeds gecommuniceerd dat VBRO zou blijven verder bestaan, in welke vorm dan ook”.

“Aangezien er lokaal interesse bestaat om het format verder te zetten, willen we luisteren naar de sector. Het is dan ook niet uitgesloten dat in de loop van de volgende maanden één van de lokale collega’s zich engageert om in het Brugse onafhankelijk verder te gaan als de originele VBRO gezien de grote historiek die de naam met zich meedraagt. Het zal dan het strakke format van voorheen bevatten, dat betekent populaire Nederlandstalige muziek met een volks karakter. Het zal opnieuw lokaal gemaakt worden voor Brugge en randgemeenten”.

Naast BNL en VBRO maakt men in het Brugse Radiohuis ook nog steeds Evergreen als internetradio en is Yesterdayland het vlaggeschip op vlak van retro dat ook nationaal te beluisteren is via DAB+.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

8 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
daniella van acker
daniella van acker
2 april 2021 - 06:18 06:18

eindelijk vbro terug gevonden na lang opzoek werk dit maakt gewoon mijn dag goed om terug naar mijn vertrouwde zender te kunnen luisteren grtjs

Cleenwerck Willy
Cleenwerck Willy
26 april 2021 - 09:23 09:23
Antwoord aan  daniella van acker

Hallo Daniella, ik ben ‘n uitgeweken Bruggeling maar woon al heel lang in Oostende. Ik mag zeggen, mijn radio stond altijd op VBRO. Nu is deze weggevallen en heb het nu gevonden op de computer. Maar deze kan kan toch niet blijven aan staan en daarom vraag ik AUB hoe kan ik die terug vinden op mijn radio

Rudi Koot
Rudi Koot
27 april 2021 - 19:06 19:06
Antwoord aan  Cleenwerck Willy

Aanbevolen FM-frequentie : 107.3 FM (Brugge) : VBRO Brugse Radio

Guido Huygelen
Guido Huygelen
18 oktober 2020 - 12:13 12:13

Waalse zenders drukken meer en meer de fm band plat,DAB+ was een oplossing. Spijtig dat er weer een familie radio weg is. Waar is de tijd dat MAEVA radio er was.

Marc
Marc
22 april 2020 - 21:48 21:48

Brugs ommeland heeft al dezelfde playlist als evergreen? Dan maar ombouwen? Er is een freq in Diksmuide die nog niet aanstaat, dat ook al … Goed in Veurne, Poperinge, Ieper …

Snauwaert Bruno
Snauwaert Bruno
22 april 2020 - 18:43 18:43

Is er eigenlijk een site van BNL?

Ronny
Ronny
22 april 2020 - 19:49 19:49
Antwoord aan  Snauwaert Bruno

Bnl.radio , maar veel stelt het niet voor. Alleen een landingspagina met de player.

Matthias
Matthias
22 april 2020 - 13:34 13:34

Aangezien alle lokale frequenties – op twee na – in het Brugse in handen zijn van Thomas, kan dat geen probleem zijn.

Don`t copy text!
8
0
Deel hier gerust uw gedachtenx