fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

VBRO bouwt niet enkel antennes voor radio

In de weekendeditie van Het Laatste Nieuws sprak VBRO-baas Frederik Thomas zich uit over de procedure, erkenning en uitbouw van de Brugse omroep in heel Vlaanderen. Opmerkelijk genoeg was er ook een bevestiging van aankomende televisieplannen. Het artikel was van Christophe Deconinck, de foto van Benny Proot.

Het was uiteraard een opluchting voor Frederik Thomas toen VBRO toch op FM kon blijven. Toch, want de tegenkandidaten waren geen klein bier:  Ment Radio en FamilyRadio. Netwerk 2 mocht immers uitzenden in zeventien steden, in acht daarvan met een vermogen van meer dan 500 Watt. Thomas geeft toe dat dit een onzekere periode was, vooral omdat de winnaar al vooraf leek gekend te zijn. 

“We vreesden aanvankelijk een verborgen agenda …/… want MENT was al gaan verkondigen dat zij de volgende grote radiozender zou worden” aldus de VBRO-baas. Hij verheugde zich er in dat verband over dat de dossiers puur op het inhoudelijke beoordeeld werden. Als ze de erkenning niet hadden gehaald waren ze volledig overgeschakeld op DAB+. Volgens Thomas wordt dat toch de norm en verdwijnt FM binnen enkele jaren. 

Geen feeststemming 

Omwille van privéredenen (sterfgeval) werd de erkenning nog niet uitbundig gevierd, prioriteit wordt ook gegeven aan de invulling van het zenderpark. De omroep groeit nu immers van kleine radiozender die actief was in West- en Oost-Vlaanderen naar een half-landelijke omroep. 

“Antwerpen staat intussen ook op punt en nu is het de beurt aan Brussel. De twee komende jaren zullen zwaar zijn, maar we hopen om het derde jaar financieel weer boven water te komen”. De omroep rekent op de reclameregie en ondernemersvrienden om dat te realiseren. 

Nu ook in Brussel 

Tijdens het afgelopen weekend kon VBRO op sociale media de ‘Brusseleirs’ al melden dat ze op 105.0 MHz konden meeluisteren. VBRO heeft in de hoofdstad een zendvermogen van 40 Watt. De technische ploeg zou dan de Limburgse hoofdstad Hasselt nog bereiken, al bleef het daar op de tweede dag van het Schlagerfestival toch nog volledig Vlaams stil op 103.8 MHz (1000 Watt). 

Nieuws met plaatselijke dj’s 

De betekenis van de afkorting van de omroep zal binnenkort veranderen van Vrije Brugse Radio-Omroep naar Vlaamse Bedrijvigheid in Radio-Omroep. De band met de Breydelstad (en de klokken op de radio) zal blijven, de radiobaas herhaalt dat hun hoofdkwartier blijft in Ter Beurze hartje Brugge.  (foto onderaan)

Er komen nog wel aanpassingen voor lokaal nieuws: “We zullen ook werken met een editiesysteem, waarbij plaatselijke dj’s het nieuws brengen en je in Antwerpen bijvoorbeeld om twaalf uur andere klokken zal horen dan hier. 

VBRO-TV

Frederik Thomas kondigde ook plannen aan voor een VBRO-TV: “Ik kan in primeur meegeven dat we een exclusiviteitscontract hebben getekend met Eclips TV, de zender die zich vooral richt op senioren, en waar wij tweewekelijks of maandelijks een uitzending voor mogen maken. Daarin zullen we een samenvatting brengen van welke artiesten bij ons over de vloer zijn gekomen en van de nieuwste clips.”


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
27 maart 2018 - 07:46 07:46

Wat een triestige zaak die 105.0FM! In de wagen op de Brusselse ring is het één en al gekraak en storingen door de franstalige zenders. Het is een SCHANDE hoe de Vlaamse regering de Brusselse vlamingen behandeld. In en rond Brussel kan je buiten de VRT-zenders en de Nationaal Commerciele stations quasi geen enkele vlaamse locale zender ontvangen. Als je hier naar een radiostation zonder storingen wil luisteren ben je verplicht om naar een frastalige zender te luisteren. En dit voor de hoofdstad van Vlaanderen of zoals de vlaamse minister het wil horen “Bruxelles capilale de Flandre”.

Meer in netwerkradio, tv, zendinfrastructuur
Zendantennes controleren vanuit een helikopter

‘Tante Lieve’ is niet meer

Het Radioblad: 23 maart (audio)

De Rechtvaardige Rechters op Radio 2 (video)

Mechelen: Wat we zelf doen, doen we beter

NPO 3FM: vrije val blijft aanhouden (video)

Sluiten