RadioVisie

  • .
    .

VBRO bouwt niet enkel antennes voor radio

In de weekendeditie van Het Laatste Nieuws sprak VBRO-baas Frederik Thomas zich uit over de procedure, erkenning en uitbouw van de Brugse omroep in heel Vlaanderen. Opmerkelijk genoeg was er ook een bevestiging van aankomende televisieplannen. Het artikel was van Christophe Deconinck, de foto van Benny Proot.

Het was uiteraard een opluchting voor Frederik Thomas toen VBRO toch op FM kon blijven. Toch, want de tegenkandidaten waren geen klein bier:  Ment Radio en FamilyRadio. Netwerk 2 mocht immers uitzenden in zeventien steden, in acht daarvan met een vermogen van meer dan 500 Watt. Thomas geeft toe dat dit een onzekere periode was, vooral omdat de winnaar al vooraf leek gekend te zijn. 

“We vreesden aanvankelijk een verborgen agenda …/… want MENT was al gaan verkondigen dat zij de volgende grote radiozender zou worden” aldus de VBRO-baas. Hij verheugde zich er in dat verband over dat de dossiers puur op het inhoudelijke beoordeeld werden. Als ze de erkenning niet hadden gehaald waren ze volledig overgeschakeld op DAB+. Volgens Thomas wordt dat toch de norm en verdwijnt FM binnen enkele jaren. 

Geen feeststemming 

Omwille van privéredenen (sterfgeval) werd de erkenning nog niet uitbundig gevierd, prioriteit wordt ook gegeven aan de invulling van het zenderpark. De omroep groeit nu immers van kleine radiozender die actief was in West- en Oost-Vlaanderen naar een half-landelijke omroep. 

“Antwerpen staat intussen ook op punt en nu is het de beurt aan Brussel. De twee komende jaren zullen zwaar zijn, maar we hopen om het derde jaar financieel weer boven water te komen”. De omroep rekent op de reclameregie en ondernemersvrienden om dat te realiseren. 

Nu ook in Brussel 

Tijdens het afgelopen weekend kon VBRO op sociale media de ‘Brusseleirs’ al melden dat ze op 105.0 MHz konden meeluisteren. VBRO heeft in de hoofdstad een zendvermogen van 40 Watt. De technische ploeg zou dan de Limburgse hoofdstad Hasselt nog bereiken, al bleef het daar op de tweede dag van het Schlagerfestival toch nog volledig Vlaams stil op 103.8 MHz (1000 Watt). 

Nieuws met plaatselijke dj’s 

De betekenis van de afkorting van de omroep zal binnenkort veranderen van Vrije Brugse Radio-Omroep naar Vlaamse Bedrijvigheid in Radio-Omroep. De band met de Breydelstad (en de klokken op de radio) zal blijven, de radiobaas herhaalt dat hun hoofdkwartier blijft in Ter Beurze hartje Brugge.  (foto onderaan)

Er komen nog wel aanpassingen voor lokaal nieuws: “We zullen ook werken met een editiesysteem, waarbij plaatselijke dj’s het nieuws brengen en je in Antwerpen bijvoorbeeld om twaalf uur andere klokken zal horen dan hier. 

VBRO-TV

Frederik Thomas kondigde ook plannen aan voor een VBRO-TV: “Ik kan in primeur meegeven dat we een exclusiviteitscontract hebben getekend met Eclips TV, de zender die zich vooral richt op senioren, en waar wij tweewekelijks of maandelijks een uitzending voor mogen maken. Daarin zullen we een samenvatting brengen van welke artiesten bij ons over de vloer zijn gekomen en van de nieuwste clips.”


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nieuwe Caroline-zender heeft een Nederlandse geschiedenis

Er komt wat meer duidelijkheid over de herkomst van de nieuwe (tweedehands)zender van Radio Caroline, Lees verder

Netflix laat Portugese jaren van Radio Free Europe herleven

Glória, de eerste origineel Portugese serie van Netflix, staat sinds 5 november op de streamingdienst. Lees verder

Leuven: skyline doet het zes maanden zonder iconische spits (video)

De skyline van Leuven ziet er komende maanden iets anders uit, want gisteren werd de Lees verder

Blad 955: Sint-Maartensdal, Spotify en Giel (video)

• Leuven: zendtoren Sint-Maartensdal komt woensdag naar beneden • Zweeds businessmodel waar muziek in zit Lees verder

Tijdseinzender Frankfurt via langegolf wordt verlengd met 10 jaar

Miljoenen mensen in Europa gebruiken deze radiozender zonder het te weten en duizenden bedrijven zijn Lees verder

Storm veroorzaakt schade aan zendtoren in Goes (video)

Radio-uitzendingen van Omroep Zeeland gestoord Ook zo ‘genoten’ van de harde (ruk)wind deze nacht? Het Lees verder

Monaco: Lucien Allavena leeft voort op de zendersite Madone (video)

De historische zendersite van Radio Monte Carlo op de col de la Madone, in de Lees verder

Italië: Rehabilitatie wenkt voor historische Palazzina Marconi

Het Italiaanse Pisa is dan wel wereldberoemd voor zijn scheve toren, maar de stad krijgt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
27 maart 2018 - 07:46 07:46

Wat een triestige zaak die 105.0FM! In de wagen op de Brusselse ring is het één en al gekraak en storingen door de franstalige zenders. Het is een SCHANDE hoe de Vlaamse regering de Brusselse vlamingen behandeld. In en rond Brussel kan je buiten de VRT-zenders en de Nationaal Commerciele stations quasi geen enkele vlaamse locale zender ontvangen. Als je hier naar een radiostation zonder storingen wil luisteren ben je verplicht om naar een frastalige zender te luisteren. En dit voor de hoofdstad van Vlaanderen of zoals de vlaamse minister het wil horen “Bruxelles capilale de Flandre”.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x