fbpx

RadioVisie

  • .
    Broadcast Partners
    .

VBRO bouwt niet enkel antennes voor radio

In de weekendeditie van Het Laatste Nieuws sprak VBRO-baas Frederik Thomas zich uit over de procedure, erkenning en uitbouw van de Brugse omroep in heel Vlaanderen. Opmerkelijk genoeg was er ook een bevestiging van aankomende televisieplannen. Het artikel was van Christophe Deconinck, de foto van Benny Proot.

Het was uiteraard een opluchting voor Frederik Thomas toen VBRO toch op FM kon blijven. Toch, want de tegenkandidaten waren geen klein bier:  Ment Radio en FamilyRadio. Netwerk 2 mocht immers uitzenden in zeventien steden, in acht daarvan met een vermogen van meer dan 500 Watt. Thomas geeft toe dat dit een onzekere periode was, vooral omdat de winnaar al vooraf leek gekend te zijn. 

“We vreesden aanvankelijk een verborgen agenda …/… want MENT was al gaan verkondigen dat zij de volgende grote radiozender zou worden” aldus de VBRO-baas. Hij verheugde zich er in dat verband over dat de dossiers puur op het inhoudelijke beoordeeld werden. Als ze de erkenning niet hadden gehaald waren ze volledig overgeschakeld op DAB+. Volgens Thomas wordt dat toch de norm en verdwijnt FM binnen enkele jaren. 

Geen feeststemming 

Omwille van privéredenen (sterfgeval) werd de erkenning nog niet uitbundig gevierd, prioriteit wordt ook gegeven aan de invulling van het zenderpark. De omroep groeit nu immers van kleine radiozender die actief was in West- en Oost-Vlaanderen naar een half-landelijke omroep. 

“Antwerpen staat intussen ook op punt en nu is het de beurt aan Brussel. De twee komende jaren zullen zwaar zijn, maar we hopen om het derde jaar financieel weer boven water te komen”. De omroep rekent op de reclameregie en ondernemersvrienden om dat te realiseren. 

Nu ook in Brussel 

Tijdens het afgelopen weekend kon VBRO op sociale media de ‘Brusseleirs’ al melden dat ze op 105.0 MHz konden meeluisteren. VBRO heeft in de hoofdstad een zendvermogen van 40 Watt. De technische ploeg zou dan de Limburgse hoofdstad Hasselt nog bereiken, al bleef het daar op de tweede dag van het Schlagerfestival toch nog volledig Vlaams stil op 103.8 MHz (1000 Watt). 

Nieuws met plaatselijke dj’s 

De betekenis van de afkorting van de omroep zal binnenkort veranderen van Vrije Brugse Radio-Omroep naar Vlaamse Bedrijvigheid in Radio-Omroep. De band met de Breydelstad (en de klokken op de radio) zal blijven, de radiobaas herhaalt dat hun hoofdkwartier blijft in Ter Beurze hartje Brugge.  (foto onderaan)

Er komen nog wel aanpassingen voor lokaal nieuws: “We zullen ook werken met een editiesysteem, waarbij plaatselijke dj’s het nieuws brengen en je in Antwerpen bijvoorbeeld om twaalf uur andere klokken zal horen dan hier. 

VBRO-TV

Frederik Thomas kondigde ook plannen aan voor een VBRO-TV: “Ik kan in primeur meegeven dat we een exclusiviteitscontract hebben getekend met Eclips TV, de zender die zich vooral richt op senioren, en waar wij tweewekelijks of maandelijks een uitzending voor mogen maken. Daarin zullen we een samenvatting brengen van welke artiesten bij ons over de vloer zijn gekomen en van de nieuwste clips.”


TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
'Leentje buur spelen'? Ach, als het voor de eindgebruiker maar wat oplevert... Hij heeft er
Ierland: Radio Nova wil de DAB-frequenties RTÉ overnemen Baden-Württemberg: DAB+ vergunning bigFM verloopt Nieuw op
Frankrijk: CSA onderzoekt volgende stappen voor DAB+ Beieren: DAB+ via de kabel wordt uitgerold Saksen:
Duitsland: Federale rechter beslist over tweede Bundesmux Zuid-Afrika: DAB+ testen wordt verlengd Azerbeidzjan: eerste DAB+
WorldDAB komt naar Brussel voor algemene vergadering Frankrijk: Normandische muxen officieel gestart Rádio DAB Praha:
Duitsland: Thüringen wacht op digitale frequenties (en dat is hun eigen schuld) Zwitserland: DAB+ wordt
UK: DAB+ is de goedkoopste uitzendvorm Nederland: nieuwe DAB+ testvergunningen voor (sommige) lokale omroepen Italië:
Duitsland: DAB+ beleeft momentum Australië: kaap van vijf miljoen toestellen gerond Duitsland: Stilte over tweede

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Eddy Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Eddy
Gast
Eddy

Wat een triestige zaak die 105.0FM! In de wagen op de Brusselse ring is het één en al gekraak en storingen door de franstalige zenders. Het is een SCHANDE hoe de Vlaamse regering de Brusselse vlamingen behandeld. In en rond Brussel kan je buiten de VRT-zenders en de Nationaal Commerciele stations quasi geen enkele vlaamse locale zender ontvangen. Als je hier naar een radiostation zonder storingen wil luisteren ben je verplicht om naar een frastalige zender te luisteren. En dit voor de hoofdstad van Vlaanderen of zoals de vlaamse minister het wil horen “Bruxelles capilale de Flandre”.

Meer in Actueel
Het Radioblad: 26 maart (video)

10 jaar luistercijfers in Wallonië geanalyseerd

DAB+radio boomt in Australië (video)

Zijn Franstalige radiostations allergisch…

Zendantennes controleren vanuit een helikopter

‘Tante Lieve’ is niet meer

Sluiten