RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Vanaf vandaag: Radio Waasmunster Lokaal

Radio Waasmunster Lokaal (RWL) is vanaf vandaag terug in de ether. Als evenementenzender. De heimwee naar hun vrije radioperiode – die duurde van 1980 tot 1984 – was blijkbaar opnieuw te groot geworden. Dit keer doen ook oud-medewerkers van Radio Liberty – als vrije zender eveneens een tijdlang bezig in Waasmunster in de jaren 80 – hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen.

Rie Maes van RWL in Het Nieuwsblad: “Nu er geen evenementen zijn waar we onze mobiele studio opstellen, blijven we in coronatijd niet bij de pakken zitten. We hielden 25 jaar na het opdoeken van onze vrije radio’s een reünie. Na vele jaren van stilzwijgen was de goesting om opnieuw radio te maken, bijzonder groot. We maakten een herstart als evenementenradio bij de feest- en rommelmarkt tijdens Statiekermis”. 

“Daarna volgden de jaarmarkt op pinkstermaandag en de muzikale omlijsting tijdens de Vierschaarfeesten, het Ruyterfeest, de 11 juliviering, festiviteiten in woon-zorgcentrum ’t Heuverveld en de EK-wedstrijden op groot scherm op de parking Gentstraat. Dit jaar kunnen we onze mobiele studio niet meer opstellen, enerzijds omwille van de grootscheepse werken in de Neerstraat en anderzijds omdat het coronavirus roet in het eten gooide voor de organisatie van heel wat evenementen.”

Tot en met zondag 20 september is RWL te beluisteren via 88.1 FM. In deze bijzondere tijden zendt RWL uit vanuit een huiskamer. RWL-Eventradio is intussen een erkende culturele vereniging in Waasmunster. Het uitgebreide programmaschema is hier terug te vinden. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx