RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Van Nederland tot Georgië en nog verder (video’s)

Mocht u zich afvragen hoe het uiteindelijk gegaan is met de door 3FM-dj Sander Hoogendoorn (foto bovenaan) gelanceerde ‘You’ll never walk alone’-actie, dan is dit de update. In heel Europa, en ook op een aantal stations in de Verenigde Staten, klonk om klokslag 08:45 uur de hit van Gerry & The Pacemakers uit 1963. Hiermee werden alle medewerkers uit vitale beroepensector, die nu de samenleving draaiende houden, een hart onder de riem gestoken. 

Het nummer was op 180 radiostations te horen in meer dan dertig landen. Ook speelden de carillons van veel grote kerken in Nederland het lied. Hoogendoorn was diep ontroerd en sprak zichzelf vlak voor de plaat moed in om niet in huilen uit te barsten: “Nu niet huilen, Hoogie. Deze is voor alle vakkenvullers, alle schoonmakers, alle maaltijdbezorgers, agenten en niet te vergeten onze helden in de zorg en het onderwijs. Jullie zijn niet alleen.”

In Nederland deden vrijwel alle grote zenders mee, van alle publieke stations tot Radio 10, Veronica, Radio 538, Qmusic en 100% NL. Hetzelfde in België en Groot-Brittannië waar BBC Radio 1 en Radio 2 present tekenden. Verder werkten stations uit Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Estland, Finland, Letland, Slowakije, Roemenië en Georgië mee.

Volgens Hoogendoorn is er behoefte aan samenhorigheid. ‘You’ll Never Walk Alone’, dat voornamelijk over hoop en veerkracht gaat, past daar perfect bij. “Het is een liedje met een universele boodschap over verbondenheid en zonder opsmuk. Je kunt het perfect vertalen naar de huidige crisis.”


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx