fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

VS: De grootverdieners van de radio (audio)

“Als ie maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien halfdood”, zing Boudewijn de Groot. Dat geschop – liefst op de bal – is uiteraard inherent aan het spelletje. Anderzijds vallen er nu ook weer niet zoveel hele of zelfs kwart doden. En er is een boel geld mee te verdienen. 

Uiteraard moet je er wel wat voor doen. Qua fysiek komt er best wel één en ander om het hoekje kijken. Idem dito mocht je omwille van de centen kiezen voor een loopbaan in het tennis of op de fiets. Dan lijkt het toch stukken makkelijker om voor de radio te gaan werken. Al moet je daarvoor dan wel weer in het juiste land wonen. 

In Nederland bijvoorbeeld. Daar worden lonen aan dj’s betaald waarvan ze in Vlaanderen enkel kunnen dromen. Het best nog kan je uitwijken naar de Verenigde Staten. Jaarsalarissen en het woordje exuberant gaan er hand in hand. Neem nu shockjock Howard Stern (foto bovenaan). Uit de recentste gegevens van Forbes blijkt dat de ‘King of all Media’ op één jaar $90 miljoen verdiende. 

Stern verdient zijn boterham niet enkel bij Sirius XM, maar ook met het aanbieden van videocontent. Zijn shows zijn online te volgen, dit naast fragmenten die gekozen werden uit drie decennia ‘Howard Stern Shows.’ De shockjock werd in 2006 aangetrokken door de satellietradio-aanbieder om het medium definitief op de kaart te zetten. En dat is goed gelukt, want inmiddels hebben zo’n 32 miljoen Amerikanen een abonnement bij Sirius XM.

https://youtu.be/7PrbEGHsPJM

Nog meer ‘winnaars’

Plaats twee bij de grootverdieners is dit keer opnieuw voor Rush Limbaugh. De rechtse spreekstalmeester trekt dagelijks een miljoen luisteraars met zijn politieke radioprogramma dat via honderden stations wordt uitgezonden. Daarnaast lanceerde Limbaugh in januari zijn eigen app, wat een flinke boost gaf aan zijn digitale platform Rush 24/7. Bij elkaar leverde dit ‘El Rusbo’ $84,5 miljoen op.

Ryan Seacrest volgt op de derde plaats. Liefst $74 miljoen werd er gestort op zijn bankrekening door 102.7 KIIS FM in Los Angeles. Een slordige $16 miljoen meer dan in 2017. Zijn dagelijkse ochtendshow wordt in aangepaste vorm ook elders op de dag door honderden stations uitgezonden. De man presenteert ook de ‘ American Top 40’, en werkt voor televisie. 

Op de buis van ABC ontvangt hij samen met Kelly Ripa, tal van gasten tijdens het ochtendprogramma ‘Live met Kelly en Ryan’ . Dat is ook de reden waarom Seacrest zijn radioshows vaak live vanuit New York City presenteert, terwijl zijn sidekicks Sisanie Reategui en Tanya Rad in de studio in Los angeles zitten. Fysiek beperkt door het feit dat zelfs hij maar op één plek tegelijk kan zijn. 

En ook één ‘verliezer’

Niet alleen Seacrest zag zijn loon flink stijgen, ook bij Sean Hannity was dit het geval. De man was goed voor $36 miljoen. Zijn dagelijkse radioshow wordt op honderden stations uitgezonden, hij presenteert eveneens een televisieshow bij Fox News. Dit jaar kwam hij nog volop in het nieuws nadat hij de derde geheime cliënt van Trump-advocaat Michael Cohen bleek te zijn. Saillant detail; vooraleer dit uitlekte was hij een snoeiharde verdediger van de ‘meester in de rechten’.

De top 5 bij de grootverdieners wordt gecompleteerd door de uiterst controversiële en conservatieve Glenn Beck, die kreeg $8,5 miljoen toegeschoven. Dat is overigens iets minder dan de $10 miljoen in 2017. De afgelopen jaren heeft Beck flink in moeten leveren, in 2014 was hij nog goed voor $90 miljoen.

Noteer verder ook even dat er geen grootverdieners bij de vrouwen zijn, je best enig aangeboren talent moet hebben om mensen te schofferen en flinke lik politieke kleur is ook mooi meegenomen. 


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
In april organiseerde Qmusic de wedstrijd  'Loop eens naast je schoenen'. Op 14 juni vloog
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De audio-verpakking van een nieuwsuitzending in de Amerikaanse 70's & 80'sAfkicken van popmuziek en vallen
Hoog bezoek bij Kiis FM Tijdens de befaamde jaarlijkse Lions-beurs in het mondaine Cannes komen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Van mini-muziekfilms tot een niet te onderschatten promotie op YouTube voor de huidige muziekwereld, de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Het Avondblad van 14 december

Eregalerij van de ‘Lage Landen’ op komst (video)

Heimwee drijft Bjorn Verhoeven naar… Nostalgie

Heart: ontbijtshow zonder Emma Bunton (video)

Podcastindustrie wil betere meetinstrumenten

Het avondblad van 13 december (filmpje)

Sluiten