RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

V.R.O.B. helpt Lootse verenigingen kas te spijzen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zelf radio maken en verzoeknummers draaien om de kas te spijzen. Die kans krijgen de Lootse verenigingen door een initiatief van lokale radio VROB, in samenwerking met de gemeente. Het is al een hele tijd duidelijk dat deze corona-pandemie diepe sporen zal nalaten. Niet in het minst bij verenigingen. Zij moesten, en moeten nog steeds, noodgedwongen heel wat van hun hun activiteiten annuleren. 

Wat natuurlijk ook een grote impact had en heeft, op hun inkomsten en hun plannen. Ook de Chiro Lochristi rekende op de inkomsten van hun activiteiten in 2020 om een nieuwbouw te financieren. Maar voor het tweede jaar op rij speelt Covid-19 hen parten. Evenementenradio VROB biedt daarom – samen met de jeugd-, cultuur- en sportdienst van de gemeente – een platform aan de Lootse verenigingen waarmee centjes kunnen opgehaald worden. 

Gedurende drie weekends mogen de Lootse verenigingen zelf plaats nemen achter de microfoon en verzoeknummers draaien. Ze zullen daarbij geholpen worden door de deejays van de lokale radio. Begin maart deed VROB dit al een keer op verplaatsing, voor de (jeugd) verenigingen in Beveren. 

° Artikel gaat verder onder de foto

Deelnemen

Er werden drie weekends geselecteerd waarin de verenigingen plaatjes mogen draaien. Van vrijdag 4 juni tot en met zondag 6 juni is het de beurt aan de sportverenigingen. Van 11 tot en met 13 juni komen de socio-culturele organisaties, daarbij ook de wijkcomités, aan bod. Op 18, 19 en 20 juni mogen de sportverenigingen de radiostudio inpalmen. Er kunnen telkens verzoeknummers gedraaid worden van vrijdag om 16:00 tot zondag om 20:00 uur.

Verenigingen, clubs of organisaties die graag één of twee uren voor hun rekening nemen, kunnen zich hier inschrijven. De beschikbare zendtijd wordt verdeeld à rato van de ingediende aanvragen. Daarna is het aan de verenigingen om zelf promotie te voeren via de sociale media en de actie kenbaar te maken bij vrienden, kennissen en sympathisanten.

Plaatje aanvragen

Wie graag een nummer aanvraagt om zijn favoriete vereniging te steunen, kan dit hier doen. Op het online formulier vul je niet enkel je naam en je gsm-nummer in, je geeft ook aan welk liedje je graag zou horen, welke vereniging je wil steunen en hoeveel je hiervoor doneert, met een minimum van 1,00 €. De betaling gebeurt via Payconiq. Met de medewerking van KBC Lochristi zullen de gestorte bedragen integraal uitbetaald worden aan de verenigingen. Er is ook de mogelijkheid om een liedje aan te vragen voor alle verenigingen samen. Het bedrag dat op die manier ingezameld wordt, zal dan ook eerlijk verdeeld worden tussen alle deelnemende verenigingen.

° Artikel gaat verder onder de foto

Mobiele radiostudio VROB

VROB XL

Evenementenradio VROB houdt verder ook vast aan het stramien om telkens het laatste volledige weekend van de maand zelf in de ether te zijn. Zo zal de lokale zender minstens vijf weekends op rij te horen zijn op 97.2 FM of via het internet op VROB.be. Het geheel kreeg daarom ook de toepasselijke naam VROB XL met als leuze ‘Lochristi en VROB voor de verenigingen’.

Op weekdagen en in het weekend na de verzoekprogramma’s, wordt er overgeschakeld naar non-stop muziek. Indien de respons vanwege de verenigingen en organisaties erg groot is, kan er een verlengstuk gebreid worden aan de actie. Door de mediaregulator werd een zendvergunning uitgereikt voor zes weken. Het weekend van 4 tot en met 6 juli is nog vrij.

Achter het gemeentehuis

De blauwe studiowagen (foto onder) van VROB in Lochristi staat inmiddels opgesteld op de parking achter het gemeentehuis. Dat was reeds het geval was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Al was het toen in de Sleepy container en niet in de eigen mobiele studio. In elk geval zal er coronaproof gewerkt worden en zullen er maximaal twee presentatoren per vereniging toegang hebben. Publiek wordt niet toegelaten.

De hele organisatie verloopt in samenwerking met de gemeente. Zij zullen eerstdaags ook alle verenigingen contacteren.

° Foto’s: Bennie Vanderpiete


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VROB: Live radio op pantoffels

Evenementenzender VROB uit Lochristi moet het voor lange tijd zonder live aanwezigheid doen op... evenementen. Lees verder

Radioblad 108: VROB, Amazon en Happy AM (audio)

Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo Lees verder

Een radiostation op de parking van de AD!

Evenementenradio’s, ze zijn net zo vertrouwd geworden op zomerse braderijen, kermissen, rommelmarkten als de hamburgertentjes Lees verder

Blad 1584: Lily, Tom, Radio LRM & ROS

• 'Lily' van Tom De Cock wint trofee • Minister Dalle bezocht Radio LRM • Lees verder

Reet: Radio Brooikens in steun van Brooikensdag (video)

Muziek, reportages, een nieuw Reets lied, live-optredens en een zoektocht naar een begraven biervat (Vlaamser Lees verder

Blad 1571: Radio Barbier, noodwaarschuwingen via DAB+, Extra AM

• Barbier: 100 keer Country Greet • Duitsland: standaard voor noodwaarschuwingen via DAB+ • Amsterdam: Lees verder

Blad 1570: Grand Prix Radio, Radio Corneel, Wfm, Radio ZRO

• Rondje lokaal, van Westerlo tot Gent • Radio Corneel terug in Veldegemse ether • Lees verder

Groot Alveringem maakt ruimte voor Radio Space

Radio Space viert in september als evenementenzender het feit dat men precies veertig jaar geleden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx