RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

USA: Radio-icoon Cousin Brucie verlaat SiriusXM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

« Hi, everybody, this is your Cousin Brucie. Whoa! Our summer romances are in full bloom, and everybody, but everybody’s in love. So cousins, here’s a great song from The Four Seasons. »

U hoeft geen grote filmkenner te zijn om in dit radiofragmentje de beginsequentie te herkennen van de nog steeds razend populaire film Dirty Dancing. Diezelfde Cousin Brucie (Bruce Morrow, intussen 84) kondigde zaterdag onverwacht aan dat hij na 15 jaar stopt met zijn show op de Amerikaanse satellietradio SiriuxXM.

De in Brooklyn geboren Cousin Brucie – echte naam Bruce Meyerowitz – is een van de laatste nog levende grote Amerikaanse radio-iconen van de jaren ’60. Van 1961 tot 1974 was hij een van de ster-dj’s van het legendarische New-Yorkse AM-station 77 WABC. Nadien verkaste hij naar het rivaliserende WNBC, waar hij Wolfman Jack verving, om vanaf 1977, samen met ondernemer Robert F.X. Sillerman, eigenaar te worden van Sillerman Morrow, een groep van zes radiostations en een tv-station in het noordoosten van de VS.

Cousin Brucie tijdens een interview met The Beatles in 1965
Cousin Brucie tijdens een interview met The Beatles in 1965

Vanaf 1982 maakte Cousin Brucie weer zelf radio, op WCBS FM. Hij bleef er tot 2005, toen de naam wijzigde naar JACK FM en het oldiesformat werd ingeruild voor Top 40. Kort nadien kreeg hij een contract bij Sirius (dat later fuseerde tot SiriusXM). Hij deed er wekelijks twee shows op het kanaal ‘60s on 6 en was ook een tijdlang te horen op het kanaal ‘50s on 5.

Bij WCBS werd Cousin Brucie de ster van de Saturday Night Dance Party, vanaf 1985 de opvolger van Jack Spector’s Saturday Night Sock Hop. Het station zond ook zijn nationaal syndicated show Cruisin’ America uit. Overigens was Cousin Brucie ook een tijdlang – van 1992 tot 1996 – in Europa te beluisteren als de ochtendjock op het legendarische Ierse langegolfstation Atlantic 252.

Cousin Brucie werd in 1988 opgenomen in de prestigieuze Radio Hall of Fame. Overigens vertolkte hij in de film Dirty Dancing ook een cameorolletje. Hij was de goochelaar die Baby (Jennifer Grey) doormidden zaagde.

Zijn onverwachte afscheid bij SiriusXM betekent niet dat Bruce ermee stopt. Op zijn Facebookpagina zegt hij dat hij “nog niet helemaal klaar is met radio”. Wat zijn toekomstplannen zijn, dat zal hij binnenkort via zijn Facebook bekendmaken, maar eerst nemen hij en zijn vrouw een maandje vakantie.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx