RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

UK: uitbreiding Hits Radio en Greatest Hits Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bauer Media gaat in Groot Brittannië zo’n vijftig radiostations die vorig jaar gekocht werden omdopen tot Greatest Hits Radio. Daarnaast heeft het mediaconcern een overeenkomst gesloten met Nation Broadcasting om een aantal zenders als franchise van Hits Radio en Greatest Hits radio te laten opereren.

Vorig jaar maakte Bauer, eigenaar van onder meer Absolute Radio, Magic, Hits Radio en Kiss, bekend ruim vijftig lokale radiostations verspreid over het Verenigd Koninkrijk te kopen. Dat gebeurde middels overname van de kleinere radiogroepen Lincs FM Group, Celador Radio en UKRD. Daarnaast werden ook twaalf lokale stations van Wireless verworven. In maart van dit jaar gaf de Britse mededingingsautoriteit Competition and Markets Authority (CMA) groen licht voor de operatie.

Vertrouwde namen verdwijnen

Als gevolg hiervan gaan veel vertrouwde lokale namen verdwijnen, want Bauer gaat in september alvast 49 stations omdopen tot Greatest Hits Radio. Het betreft zowat het complete netwerk van The Breeze in het westen en zuiden van Engeland met stations als Yorkshire Coast Radio, Signal 107, Eagle Radio, North Norfolk Radio en Minster FM. Allen gaan ze de programma’s van Greatest Hits Radio uit Manchester en Liverpool overnemen. Wel komen er regionale middagshows. Momenteel buigt mediaregulator Ofcom zich over de plannen.

Pulse 1 in Bradford, Signal 1 in Stoke, The Wave 96.4 in Swansea en Fire Radio in Bournemouth behouden hun naam, maar gaan wel, naast de eigen (lokale) ochtendshow die blijft, de netwerkprogramma’s van Hits Radio uit Manchester overnemen. The Wave produceert overigens nog steeds een eigen lokale middagshow. Lincs FM in Lincoln, Pirate FM in Cornwall en Sam FM in Bristol ontspringen voorlopig de dans en blijven ongewijzigd als zelfstandige entiteiten opereren.

Banen op de tocht, studio’s afgestoten

Bauer heeft ook een overeenkomst met Nation Radio gesloten om enkele stations als franchise te laten opereren van Hits radio en Greatest Hits Radio. Het gaat hierbij om de zenders die vorig jaar gekocht werden. Sam FM in Solent en KCFM in Hull gaan verder al Greatest Hits Radio, maar behouden wel een eigen regionale middagshow. De drie The Breeze-stations in het zuiden van Engeland worden omgedoopt tot Hits Radio en gaan grotendeels het signaal van Hits Radio uit Manchester overnemen. Naar schatting verdwijnen door de wijzigingen zo’n honderd banen. Diverse lokale studio’s zullen worden gesloten.

De grootschalige uitbreiding van Greatest Hits radio en Hits Radio zorgt voor een verdere merkenconsolidatie in de Britse radiowereld. Rivaal Global Radio groepeert haar lokale en regionale radiostations reeds jaren onder de namen Heart, Capital en Smooth. Bauer was tot nu toe alleen in het noorden van Engeland en de West-Midlands actief met Greatest Hits Radio via analoge radio. In de meeste gevallen via AM. Alleen in Liverpool en Birmingham heeft Greatest Hits Radio een FM-frequentie. Hits Radio was alleen op FM te ontvangen in Manchester.

Wel waren beiden al enige tijd in grote delen van Engeland op DAB te beluisteren. Omdat meer digitaal wordt afgestemd, bouwt Bauer steeds meer landelijke merken uit in plaats van vast te houden aan lokale omroepen. Ook voor adverteerders is dit handiger, omdat zij dan meteen kunnen zien waar het station voor staat. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx