RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

UK: Tony Prince veilt memorabilia voor United DJ’s

Tony Prince met Paul McCartney

Tony Prince, oprichter van het Britse radiostation United DJ’s, start een veiling van muziekmemorabilia om zijn radiostation financieel te helpen overleven. De voormalige deejay van Radio Caroline en Radio Luxembourg beschikt, zoals wel meer doorwinterde radiomensen, over een schat aan memorabilia.

Die komen nu boven water om het bijzondere radioproject wat meer armslag te geven. United DJ’s, the station of the stars, is een radiostation waar de deejays nog de volledige vrijheid krijgen om zelf hun muziek te kiezen uit de zeven ‘decades’ van de popmuziek. Enige voorwaarde is dat er minstens iets van nieuwe releases in het programma zit.

Het station werd in 2018 dan ook opgericht door een legertje grote Britse radiopersonaliteiten zoals Mike Read, Emperor Rosko, David Hamilton en Tony Prince. Het is online te beluisteren en via enkele lokale DAB+-muxen in het Verenigd Koninkrijk (Glasgow, Norwich, Portsmouth).

Op 28 januari start via Omega Auctions de veiling van ‘The Tony Prince Collection’. Voorlopig gaat het om 223 loten, waaronder nogal wat ‘speciallekes’. Zo is er een promotie-exemplaar van The Beatles eerste release ‘Love Me Do’, die voor het eerst werd uitgezonden op Radio Luxembourg. Tony erfde de single, die een spelfout ‘Paul McArtney’ bevat, toen hij en collega’s de opdracht kregen om de discotheek van het station ‘uit te kuisen’. Paul McCartney heeft nadien, op verzoek van Tony, de spelling van zijn naam op het label zelf verbeterd. Het plaatje staat momenteel al op 13.000 Britse Pond.

Andere items zijn onder andere de gouden transistorradio van Elvis – een geschenk van RCA aan The King – met het adres van zijn ranch op de achterkant. Voorts: brieven ondertekend door alle leden van Queen, een persoonlijke brief van Joe Cocker om hem te bedanken voor het spelen van ‘Marjorine’, een zeldzame Beatles Yellow Submarine-fiets en een unieke bronzen buste van Elvis Presley, door David Wynne gemaakt in opdracht van Tony.

Er komen later nog meerdere veilingen waarin duizenden albums, singles, bladmuziek, handtekeningen en persfoto’s zullen worden gegroepeerd. “Met deze veilingen wil ik alles wat de radio mij doorheen de jaren heeft geschonken terugschenken aan de radio”, aldus Prince.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

UK: Overheid consulteert toekomst landelijke DAB+-netten

De Britse minister van media John Whittingdale gaat onderzoeken of mediaregulator Ofcom de mogelijkheid moet Lees verder

Blad 874: Ann Reymen, Made in Kent, Veronica’s toeter (video)

• Herbeleef de laatste minuten van Ann Reymen bij MNM • Commercials gaan overboord, nieuw Lees verder

Blad 860: CannabisKenners, Ton Verlind, Dennis Jason (video)

• Vlaamse podcast over cannabis • Nieuw boek: Nederlandse omroepen worden in hun bestaan bedreigd Lees verder

Blad 858: Beieren, Sky Radio, Schotland

• Beieren blijft de Duitse gangmaker voor DAB+ • Luisteraars van Sky Radio zetten de Lees verder

Blad 857: Dennis Elsas, Aether, Matt Deegan (video)

• 50 jaar op de New-Yorkse radio: Dennis Elsas • 30 jaar iedere drie maand Lees verder

Matt Deegan: “Spin-offradio en merkextensies komen zender ten goede”

Audiomerken evolueren steeds meer naar ‘audiosupermarkten’ met spin-offs die à la carte content serveren. Ook Lees verder

Project Redsand: zeefort wordt museum (mét radiostation)

Het legendarische zeefort Red Sands, in de monding van de Theems, wordt sinds enkele jaren Lees verder

UK: Campagne om te upgraden naar DAB+

In Groot-Brittannië lanceerde de brancheorganisatie Digital Radio UK deze week de campagne 'Don’t miss a Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
27 januari 2020 - 13:05 13:05

“Met deze veilingen wil ik alles wat de radio mij doorheen de jaren heeft geschonken terug schenken aan de radio”, aldus Prince.

en de zolder meteen wat opruimen allicht 😉

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
De Castor keert terug naar Blankenberge (video)

Het is vandaag 26 januari… 1977 (audio)

Blad 393: Mick, Alex & de Kuifjes van HLN (video-audio)

Sluiten